• DOLAR 32.508
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2494.866
  • ...
Diyarbakır, Karpuzuyla Değil Maneviyatıyla Ön Plana Çıkacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yılmaz, isim vermeden BDP`li mevcut belediyelere eleştiriler yönlendirerek, “Geldiğimizde ilk iş olarak hırsızlığı, belediye bütçesine bağlanan o hortumları, eşe, dosta, yandaşa, örgüte çekilen o peşkeşlerin hepsini bitireceğiz. Bütün muslukları kapatacağız, hortumları keseceğiz” dedi.
 
Hüda-Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz, beraberindeki Kayapınar Belediye Başkan adayı Şaban Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkan adayı Fikri Karavil, Bağlar Belediye Başkan adayı Vedat Turgut, Sur Belediye Başkan adayı Mahmut Uçar ile birlikte İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu’nu ziyaret etti. Yapılan ziyarette seçim çalışmalarını anlatan Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır’a hizmet için yola çıktıklarını söyledi.
 
Diyarbakır’ı inanç turizmi alanında marka şehir haline getireceklerini ifade eden Yılmaz, Diyarbakır`ın, karpuzuyla değil, maneviyatıyla öne çıkması gereken bir şehir olduğunu söyledi. Yılmaz, "Biz yönetime geldiğimizde bu manevi havayı solutacak ve marka şehir olma noktasında, inanç turizmini sağlamak için önemli adımlar atacağız. Diyarbakır karpuzunu değil, maneviyatını ön plana çıkaracağız” diye konuştu.
 
“BÜTÜN ADAYLARIMIZ DİNDAR”
 
Yılmaz, partisinde yerel seçimlerde aday gösterilenlerin tümünün dindar olduğuna dikkat çekerek, yönetime geldiklerinde yolsuzlukları önleyeceklerini belirtti. Yılmaz, “Diyarbakır’a hizmet için geliyoruz. Birilerinin, biz hizmet için değil, siyaset için geliyoruz demesi bizleri bağlamıyor. Biz inançlı insanlarız. Parti olarak da adaylarımızı hizmet edecek kişilerden seçtik. Kriterlerimizi ona göre belirledik. Dindar olması bizim önceliğimizdir. Bütün adaylarımız bu vasıflara sahiptir. Bütün adaylarımız yerlidir, ithal adaylarımız yoktur.
 
Adaylarımızın hiç birinin şaibesi, yolsuzluğu, hırsızlığı yoktur. Bu nedenle biz, mevcut belediyelerin hırsızlıklarını, yolsuzluklarını, hortumculuğunu, vurgunculuğunu önlemeye geliyoruz. Belediyeleri, halkın belediyesi yapmaya geliyoruz. Temel amacımız budur. Belediyeleri halkın malı yapmak, belediye başkanlarını da halkın hizmetkarı yapacak insanlarla geliyoruz. Diyarbakır’ın asıl İslami kimliğini derneklerimiz çalışmalarıyla ortaya çıkardı. Halkımız bunu görüyor ve biliyor. Adaylarımızın kazanması halinde bunun devam edeceğini vaat ediyoruz.
 
Geldiğimizde ilk iş olarak hırsızlığı, belediye bütçesine bağlanan o hortumları, eşe, dosta, yandaşa, örgüte çekilen o peşkeşlerin hepsini bitireceğiz. Bütün muslukları kapatacağız, hortumları keseceğiz. Halkın malının çalınmasına müsaade etmeyeceğiz. Halkın parasını tekrar halka iade edecek ve o parayı yetim malı gibi koruyacağız” ifadelerini kullandı.


“YÖNETİME GELDİĞİMİZDE YANDAŞA VERİLEN YERLERİ, MECLİS KARARIYLA ELLERİNDEN ALACAĞIZ”
 
Diyarbakır’da bulunan BDP`li belediyeleri isim vermeden eleştiren Yılmaz, belediyelerin açtıkları parkların ticarethane olarak işletildiğini ifade ederek, “Hizmet diye halka sunulan bazı alanlarda da, halka yönelik bir hizmet olmadığını görebiliyoruz. Eşe, dosta, yandaşa parklar açılıyor. Bu açılan parklar yandaşa, örgüte birer ticarethane olarak açılıyor. Parklardaki tesisler yandaşlara verilmiş. Bu yandaşlar da parkları kendi bahçesi gibi kullanıyor.
 
Parklarda uyuşturucu, fuhuş gibi bir çok olumsuzluklar var. Parklar ailecek gidilemeyecek bir halde. Biz yönetime geldiğimizde yandaşa verilen bu yerleri, meclis kararıyla ellerinden alacağız. Bu alanları sosyal tesis haline getireceğiz. Halkımıza kaliteli bir hizmet verecek alanlar oluşturacağız. Yeri geldiğinde Kürt halkı dindardır, diyorlar.
 
Peki bu halkın namaz kılma ihtiyacı hiç mi yok? Parklarda tek bir tane mescit yok. Belediyeler hizmet yeridir, siyaset yeri değildir. Belediyelerde yerelde hizmet yapılır, mecliste ise siyaset yapılır. Biz yönetime geldiğimizde yerelde siyaset değil, hizmet yapacağız. Dolayısıyla sapla samanı karıştırmadan, halkı tedirgin etmeden, sıkıntıya koymadan, siyasi çekişmelere bulaştırmadan bir hizmet alanı sağlayacağız” şeklinde konuştu.
 
(İHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir