• DOLAR 32.558
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2428.435
  • ...
Tarsus'ta ÇATAK projesi kapsamında üreticiye destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından uygulanan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) kapsamında Karadirlik  köyünde, proje eğitimini başarıyla tamamlayan 21 çiftçiye sertifika verildi.
Karadirlik  köyünde, ÇATAK projesi kapsamında yapılan tanıtım ve sertifika törenini İlçe Kaymakamı Hasan Göç, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir,  İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Üsteğmen Volkan Başarır, Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Kemal Yıldırım ve üreticiler ve köylülerin katılımıyla gerçekleşti.
Programda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Hasan Göç, “Dünyada belki yüzyıldır yapılan tarım işlerinin yanlışlığı, ortaya çıktı. Gelişmiş ülkelerde her türlü üründen daha çok verim almak için bir çok çalışmalar bir noktaya geldi ve artık sürdürülemez duruma geldi. İşte bu ÇATAK projesi toprağın kalitesini koruyarak doğal kaynaklarla ürün üretmektir.” şeklinde konuştu.
ÇATAK Projenin amaçlarından söz eden İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, “ÇATAK Projesinin öncelikli amacı; toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasıdır. Bu proje ile öncelikle Berdan Barajı içme suyu havzasının korunması hedeflenmektedir. Proje kapsamına alınan 8 köyümüze ilave olarak 2013 yılında Karadirlik, İbrişim ve Sucular Köyleri de dahil edilmiştir. 2013 yılında toplam 270 üreticiye 765 milyon 286 bin 360 TL destekleme ödemesi yapılmıştır.” dedi.
Sertifika törenine katılan Mersin İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çifte Pala ise, yaptığı konuşmada, Özellikle ÇATAK Projesinde organik üretim yapma politikası uygulanmaktadır. Devletin bu proje ile iyi tarım uygulamasında yapılmaktadır. Yani bu projede organik ürün hem de iyi tarım uygulanmaktadır.” diye konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) kapsamında Karadirlik  köyünde, proje eğitimini başarıyla tamamlayan 21 çiftçiye sertifika katılımcılar tarafından verildi.  (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir