• DOLAR 32.586
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2415.317
  • ...
Bitlis'te seçim güvenliği toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, yaklaşan seçimlerin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için siyasi partilerin il başkanları ve belediye başkan adaylarıyla bir toplantı yaptı.

 

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Vali Veysel Yurdakul, İl Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Halil Şen, Vali Yardımcısı Akif Pektaş, İl Emniyet Müdür Vekili Halil Dinler ve parti il başkanları katıldı.

 

Seçimlerin saygı ve hoşgörü ortamında geçmesi gerektiğini belirten Vali Yurdakul,  “Seçim sürecini bir birbirimizi üzmeden, kırmadan ve yıpratmadan geçirmememiz gerekiyor. Nasıl bu masa etrafında toplanabiliyorsak, karşılıklı sohbet edebiliyorsak, seçimden sonra herkes birbirinin yüzüne bakabilmeli, selam verebilmelidir. Gürültü kirliliği yapmadan herkes bir başkasının hukukuna riayet ederek faaliyetlerini yürütmeli. Siyaseti halka hizmet anlayışıyla yapılmalı. Halkın sorunlarını çözerek, halka zarar vermeden yapılmalıdır. Bu anlayışla bu seçimleri huzurlu bir ortamda geçirebilmemizi ümit ediyorum.” dedi.

 

Vali Yardımcısı Akif Pektaş ise bilimsel olarak siyaseti çarpışma olarak tanımlayan bilim adamları olduğu gibi uzlaşma olarak tanımlayan düşünürlerinin de var olduğuna dikkat çekerek, “Biz daha çok siyaseti bir uzlaşma platformu olarak görmeliyiz. Farklı düşüncedeki insanlar bir masa etrafında oturarak görüşlerini ve fikirlerini rahatlıkla söyleyebiliyorsa, aynı şekilde 30 Mart seçimlerinde ve daha sonrasındaki seçimlerde de aynı hoşgörünün artarak devam etmesini diliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Toplantıya HÜDA Par İl Başkanı’nın yanı sıra, belediye başkan adayı Cengiz Karakaya, İlçe Merkez Başkanı, Parti İl Sekreteri de hazır bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir