• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
İftardan Sonra 30 Dakika Yürüyün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan`da sağlık problemleri ile karşılaşmamak için iftar ve sahur arasında geçen süre zarfında beslenmeye dikkat edilmesi uyarısında bulunan Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Obezite Birimi uzmanları, "sahur ve iftarda iki ana öğün, iftardan sonra 1 saatlik ara ile iki ara öğün yapın" önerisinde bulundu. Aşırı yemeğin sağlığı olumsuz etkilediğini söyleyen uzmanlar, "İftara peynir, domates, zeytin gibi kahvaltılıklar veya çorba gibi hafif yemeklerle başlayın. Biraz ara verdikten sonra ana yemeğe geçin.

İftarda aşırı yağlı ve şerbetli yiyeceklerden, kızartmalardan uzak durun. Ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları veya meyve yemeyi tercih edin. Aşırı sıcaklar sebebiyle gün içerisinde kaybettiğiniz sıvıyı yerine koymak için bol bol sıvı tüketin. Günde ortalama 2-2,5 litre su için, ayran, komposto, soda, taze sıkılmış meyve ve sebze suları gibi içeceklerle sıvı tüketiminizi artırın. Yemeklerinizi hızlı yemekten kaçının, iyice çiğnemeye özen gösterin" dedi.

Sahur yemeğinde süt, yoğurt, peynir gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılmasını tavsiye eden uzmanlar, "Ya da çorba, sebze ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan hafif bir öğün tercih edebilirsiniz. Beslenme düzenindeki değişikliklere bağlı olarak oluşabilecek kabızlığı önlemek için kurubaklagil, kepekli tahıl, sebze gibi posası yüksek gıdaları, taze ve kuru meyve, ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişleri tüketin. Sıvı tüketiminizi artırın. Öğünlerinizi atlamayın. Sindirime yardımcı olması açısından iftar sonrası 30 dakikanızı yürüyüş yapmaya ayırın" şeklinde konuştu.
 

Habervaktim

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir