• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
YYÜ'de 13 laboratuar daha açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

VAN- YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde yapımı tamamlanan 13 adet laboratuarın açılış kurdelesini kesen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

2011’da yaşanan depremlerden sonra Bir yandan binaların güçlendirilmesi yapılırken diğer taraftan da birimlerin alt yapısını ve laboratuar alanlarını yenilediklerini ifade eden Rektör Battal, “Bu arada Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde şu anda eğitim gören bütün birimlerdeki öğrencilerimiz, daha güzel imkânlara kavuşmuş oldular. Üniversitemizde gerek araştırma imkânları olsun gerekse eğitim öğretim imkânları olsun bu anlamda oldukça güçlü bir hale geldik. Ama tabi ki bunu yeterli görmüyoruz. Bunları daha da geliştireceğiz.” dedi.

 

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Sait Doğan ise, yaklaşık 7 aylık bir süreçte laboratuarların rehabilite edildiğini belirterek, “Öncelikli lisans eğitimi veren bölümlerimizin araştırma ve öğrenci uygulama laboratuarları başta olmak üzere, diğer bölümlerimizi elimizdeki imkânlar ölçüsünde fakültemizin laboratuarlar binasının yapılabileceği birimleri de göz önünde bulundurarak bunları uygun bir şekilde tahsis ettik. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için laboratuarlarımız oldukça önemlidir.” Diye konuştu.

 

Tören, Rektör Battal ve beraberindekiler tarafından hizmete giren laboratuarların gezilmesi ile sona erdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir