• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

BURSA - Bursa lobisini güçlendirme çalışmaları ve kentin geleceğini şekillendirecek projeler kapsamında 3 Bakan ile buluşan BTSO Heyeti; Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun da yer aldığı ziyarette önce İstanbul’da Bilim Teknoloj ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’la bir araya geldi.

 

Bakan Işık’ın ardından da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı Ankara’da makamlarında ziyaret eden Başkan İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, BTSO'nun yeni dönem hedefleri ve 16 makro proje ile ilgili Bakanlara birer rapor sundu.

 

Gerçekleştirilen temaslarla ilgili bilgi veren BTSO Başkanı İbrahim Burkay; “Bursa’nın ülke ekonomisindeki yerinin ve ulusal kalkınma hedeflerine katkısının gündem olduğu ziyaretler, çok sıcak bir atmosferde gerçekleşti. Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun da bizlerle birlikte olması çok güzel bir tablo ortaya çıkardı. Yakaladığımız birliktekik sayesinde, Bursa’nın sesi Ankara’da artık daha güçlü bir yankı buluyor” dedi.

 

Başkan Burkay, ziyaretlere 10 yıllık kalkınma planı ve kalkınma ajanslarının rolünün yanı sıra; kümelenme çalışmaları, bölgesel kalkınma stratejileri, döviz kuru, vergi düzenlemeleri, inovasyon, arge ve patent teşvikleri çalışmaları ile üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarının damgasını vurduğunu belirtti.

 

BTSO Heyeti’nden Başkan İbrahim Burkay’a TOBB’da sürpriz ziyaret

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Üyeleri Emin Akça, Cüneyt Şener, İlker Duran ve Aytuğ Onur’dan oluşan BTSO Heyeti, Ankara temasları çerçevesinde, TOBB Oda ve Borsa Akreditasyon Sertifika Töreni'ne de katıldı. 21 Oda ve Borsanın daha akreditasyon belgesi aldığı törenle birlikte Türkiye'de TOBB akreditasyon belgesine sahip Oda ve Borsa sayısı 152'ye ulaştı.

 

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile BTSO Meclis Üyesi Faik Çelik, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi seçilen BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ı da TOBB Binası'ndaki makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. (Veysi Siyah - İLKHA)