• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.04
  • ...
Van Bölge Hastanesi'nde toplu açılış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen toplu açılış törenine Van Valisi Aydın Nezih Doğan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Sağlık İl Müdürü Dr. Bilal Acar, Van ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, hastane yöneticileri ve hastane personelleri katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Türkiye’de bir anda her şeyin tersine dönmesinin ve daha iyi şeylerin yapılmasının insanların kendilerine olan güveninden kaynaklandığını belirterek, “Bu ülkenin coğrafyasını büyütmedi. Doğal kaynaklarını geliştirmedi. Bu ülke yeni bir şeyler bulmadı. Yurt dışından kaynak transfer etmedi. Ama öyle bir şeyler oldu ki geçmişle mukayese edildiğinde çok farklı hizmetlerin organize etme kabiliyetini kendinde buldu. İnsanlarımız güvenebileceği bir yapı gördü kendisine güvendi kendi, ayakları üzerinde durabileceğini keşfetti ondan sonra da önüne gelen sorunları çözme kabiliyetini ortaya koydu” dedi.

 

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özcan Öktem’in, katılımcılara yeni açılan birimler hakkında bilgiler sunmasının ardından bir konuşma yapan Van İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, yeni açılan birimlerle birlikte Van’dan il dışına hasta sevklerinde ciddi oranda azalma olacağını söyledi.

 

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar da ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ çerçevesinde 12 yıldır tüm Türkiye’de ciddi bir çalışmanın başladığını vurguladı.

 

“Sağlığın gücü üçe katlandı”

Konuşmasında ülkede sağlığa ulaşımın artık çok kolaylaştığının altını çizen Acar, “KHK’nın yürürlüğe girmesini insanlarımız ilk başlarda çözemediler ve ‘Sağlık üçe mi bölündü?’ dediler. Hayır, sağlık üçe bölünmedi. Sağlığın gücü üçe katlandı. İnşallah bundan sonra sağlığın gücü üçe katlanmış olarak, üç kat daha hızlı bir şekilde ilerleyecektir” ifadelerini kullandı.

 

Tören, plaket sunumu ve yeni açılan birimlerin gezilmesi ile son buldu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir