• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa valisi akademisyenlerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Uludağ Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, fakülte dekanları ve danışmanları ile birlikte Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ağırladı.

 

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Üniversiteyle ilgili gelişmeleri anlatıp eksikleri de ortaya koyarken, yaklaşık 310 milyon liralık bütçeyle hayallerindeki üniversiteyi yaratmanın mümkün olmadığını, ancak 2,5 yıl içinde 100 milyon liralık ek kaynak yaratarak birçok yatırımı yapmayı başardıklarını anlattı.

 

Rektör Prof. Dr. Dilek, önlerindeki en acil sorunlardan birinin deprem güçlendirmeleri olduğunu, bunlar biter bitmez de Görükle Kampusu içinde çevre düzenlemelerinin başlayacağını ifade etti.

 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da konuşmasında, Uludağ Üniversitesi’nin artık ikinci jenerasyon üniversitelerden biri olduğunu, bu özelliği nedeniyle Bursa’daki üniversitelerin “amiral gemisi” konumunda bulunduğunu savunarak, “Dileğimiz bundan sonra yazılıma ağırlık vererek Türkiye’nin yazılım ayağının Bursa olması konusuna destek oluşturmasıdır” diye konuştu.

 

“Yoğun bakım sıkıntısı 2016’da son”
Hastanelerdeki yoğun bakımlardaki yatak sayısının azlığının özellikle kış aylarında sorun yarattığını dile getiren Vali Münir Karaloğlu, Tıp Fakültesi yoğun bakım yatak sayısını artırmanın yolunun olup olmadığını sordu. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güllülü de, nüfusu İzmir’e yaklaşan Bursa’da yeterli sağlık kuruluşu bulunmaması, beyin, kalp klinikleri ve organ nakli birimlerinden de gelen hastaların uzun süre yoğun bakım tedavisi görmeleri nedeniyle hastanelerinde yüzde 100’ün üzerinde bir dolulukla çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi.
 

 

Prof. Dr. Güllülü, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin başka kurumlarda tedavi edilemeyen ağır hastaların geldiği bir “üçüncü basamak hastanesi” olduğuna vurgu yaparak, “Bu hastaların kurumumuzdaki tedavi masrafları, devletimizin ödediğinden çok daha fazla olmasına rağmen, biz bu hizmeti fedakârlık yaparak eksiksiz yürütmeye çalışıyoruz” dedi.
 

 

Ayrıca, yoğun bakımlarda ve tüm hastanede hemşire ve araştırma görevlisi hekim açığının olduğunu da vurgulayan Dekan Güllülü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in özel gayretleri ile 32 hemşire kadrosunun hastaneye tahsis edildiğini, bu nedenle kendilerine müteşekkir olduklarını bildirdi.
 

 

Yoğun bakımla ilgili Dekan Güllülü’nün açıklamasını dinleyen Bursa Valisi Karaloğlu da, önümüzdeki iki yıl içinde sıkıntı çekmeye devam edeceklerini, çevre ilçelerde 2014 yılında 100-150 yoğun bakım yatağının devreye girmesiyle nispeten bir rahatlama olacağını, ancak kalıcı çözümün 2016 başında gerçekleşeceğini söyledi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir