• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...
İmam Hatip okulları yüz yaşında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İmam Hatip okullarının yaklaşık bir asır önce kurulduğunu söyleyen İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, yayınladığı mesajla imam hatiplilerin yüzüncü yılını kutladı.
 

 

İmam Hatip okullarının İslam dünyasında dini ve kültürel dersleri aynı çatı altında aldıkları bir kurum olma özelliği ile dünyada bir ilki teşkil etmekte olduğunu söyleyen Gökdemir, son yıllarda birçok İslam ülkelesinin bu okulları model olarak benimsediklerini ifade etti.
 

 

İmam Hatip okullarının toplumu kenetleyen kurumlar olduğunu söyleyen Gökdemir, “28 Şubat sürecinde kapatılan ve 4+4+4 eğitim sistemi ile geçen yıl tekrar açılan İmam Hatip Ortaokullarının sayısı daha şimdiden bin 3 yüz 68’e ulaşmıştır. Ülke genelinde 2 bin 2 yüz 19 İmam Hatip Okulu’nda okuyan toplam öğrenci sayısı da 692 bin 695’i bulmuştur.” dedi.
 

 

İmam Hatiplerin yaygınlaşması için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Gökdemir, İmam Hatiplilerin yüzüncü yıldönümünü kutladı.  (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir