• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Çatak`ta Kur`an-ı Kerim Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Çatak İlçe Müftülüğü, ilçe merkezi ve köy Kur’an kurslarında eğitim ve öğretimlerini sürdüren kursiyerlerin başarılarının taçlandırılması ve motivasyonlarının güçlendirilmesini hedefleyen özel bir program düzenledi.
 
 Kurslarda devam eden 60 bayan kursiyer Kur’an-ı Kerim’i ilk defa okumayı öğrenirken 8-14 yaş grubu 52 öğrenci Kur’an’a geçmenin heyecanını yaşadı.
Derslerini aksatmadan okullarına devam eden aynı zamanda sabah, öğle ve hafta sonu programlarına kayıt olarak dönem boyunca Kur’an öğrenmek hususundaki gayretlerini ortaya koyan ilköğretim öğrencileri programa iştirak edenlerin takdirini topladı.
 
 Öğrencilerin Kuran`dan ezberledikleri bölümleri okumalarıyla başlayan program, ilahi, Mevlid ve salavat dinletileriyle devam etti.
 
 Dua merasiminin ardından kurs öğrencilerine belge ve hediye takdimi ile son bulan program, veliler tarafından ilgiyle takip edildi.
 
 “Sizin en hayırlınız Kuran’ı öğrenen ve öğretendir”
İhtiyaç odaklı Kur’an öğretimi müfredatının Çatak ilçesinde başarılı bir şekilde uygulandığını ifade eden İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, kurslarda eğitim-öğretimin yanı sıra, sosyal-kültürel etkinlik ve faaliyetlere de yer verildiğini belirtti.
 
 Ulvi bir görev olmakla beraber sorumluluk gerektiren bir vazifeyi de üstlendikleri ve bu vazifenin şuuruyla hareket ettikleri için Kur’an kursu öğreticilerini tebrik eden Müftü Kılıç, “İslam Dini, Kuran’ın doğru bir şekilde okunması ve öğretilmesine büyük önem vermiş ve bu faaliyetlerde bulunanları övmüştür. Yüce Peygamberimiz de bu manada ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir’ buyurarak Kur’an eğitimini teşvik etmiştir. Ayrıca Sevgili Peygamberimiz içinde Kur’an’dan bir şey bulunmayan kişinin harap olmuş bir ev mesabesinde olduğunu buyurmuştur. En hayırlı olma müjdesine muhatap olan öğrencilerimize Kuran`ı anlama ve hayatlarına aktarmak gibi çok önemli bir sorumluluğu da üstlendiklerini hatırlatmak istiyorum. Bu vesileyle Allah’ın kelamını anlamanın ilk basamağı olan doğru okuma aşamasını başarı ile tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ediyor, velilerine canı gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  (Murat Dalgın - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir