• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
Türkiye savunma harcamalarında 15'nci sırada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Türk Harb-İş Sendika Genel Merkezi tarafından Konya’da gerçekleştirilen Dünya ve Türkiye de savunma sektörünün durumu” konulu panel ve kitap tanıtımı Dedeman Otel Okyanus salonunda gerçekleştirildi. Panele, Genel Başkan Bayram Bozal ve yönetim kurulu üyeleri, Türk-İş Konya İl Temsilcisi Necati Kökat ve Konfederasyona bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları, Konya Protokolü ve misafirler katıldı.

 

Türk Harb-İş Sendikası Konya Şube Başkanı İsmail Alıca’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal yaptığı konuşmasında, savunma konusunun her dönem olduğu gibi günümüzde de genel devlet politikaları içerisinde ağırlığını koruduğunu belirtti.

 

Savunma tekniklerinin güçlendirmesi ihtiyacının günden güne artan maliyetler ortaya çıkardığını anlatan Bozal, şunları kaydetti: "Savunma teknolojileri, planların ve teknikleri gibi hususların gizliliği de aynı derecede artmıştır. Ülkelerin geliştirdikleri teknolojileri transfer konusunda cimrilikleri de doğal olarak artmıştır. Ülkelerin savunma harcamaları genel bütçe içinde en büyük kalemlerden birini oluşturmaktadır. Gelişmiş ülkelerin ekonomisini ayakta tutan en güçlü sektör, savunma sanayidir."

 

Güncel hayatta kullanılan birçok teknolojinin önce savunma teknolojisi olarak icat edildiğini ve sonra ticari bir kazanca dönüştürüldüğüne dikkat çeken Bozal, "Gelişmiş ve kalkınma hedefi olan her ülke için yerli savunma sanayisini güçlendirmek vazgeçilmez bir hedeftir. Savunma harcamalarında dünya listesinin 15. sırasında yer alan ülkemiz açısından yerli sanayi hayati bir öneme sahiptir." şeklinde konuştu.

 

Bozal’ın konuşmasının ardından panele geçildi. Panelin moderatörlüğünü Tarkan Zengin yaparken konuşmacı olarak katılan Dr. Murat Yılmaz ve Doç Dr. Hamit Emrah Beriş, katılımcılara savunma sektörü hakkında bilgiler aktardılar.  (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir