• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
"Yerel seçimlerde din görevlilerine izin neden yasaklandı?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, 30 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala, seçim yasakları açısından Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı din görevlilerine yasal hakkı olan izni kullandırmama kararı alınmasına tepki gösterdi.

 

Kaleli, Diyanet İşleri Bakanlığı’nın 17 Aralık’ta yayınlamış olduğu “Zorunlu haller ve haftalık izinler dışında din görevlilerinin izinlerini 31 Mart 2014 tarihine kadar” dondurulma kararının sebebini sorarak, 200 bine yakın personeli mağdur edileceğini öne sürdü.

 

Kaleli’nin din görevlilerine izin yasağı getirilmesiyle ilgili hazırlanan genelgeye yönelik TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 17 Aralık’ta yayınlamış olduğu ‘Din görevlilerinin 31 Mart’a kadar izinlerini kaldıran’ genelgesinin gerekçesi nedir? Hükümetiniz, Diyanet İşleri Başkanlığına bu genelge doğrultusunda telkin ve tavsiyede bulunmuş mudur? Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı din görevlilerine 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde bir görev verilmiş midir? Seçimlerde din görevlileri için resmi bir görev düşünülmekte midir?” (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir