• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Bir günde 18 belde ziyaret edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Beldelerde yeni Büyükşehir Yasası’nı anlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin lider ülke olabilmesinin şehirlerin güçlenmesiyle olacağını söyledi.

 

Akyürek, yeni yerel yönetimler döneminde Konya’nın Türkiye’nin belediyecilik merkezi ve dünyaya sunacağı model şehir konumunu daha da güçlendireceğini dile getirdi.

 

Bugüne kadar Konya’nın 90 beldesini ziyaret eden Akyürek, yeni yerel yönetimler reformunun Konya’da ilçe ve beldeler arasındaki gelişmişlik farkını gidermek içir fırsat olduğunu vurguladı.

 

Yeni yasanın uygulamaya başlamasının ardından beldelerde bulunan belediye binalarının, hizmet araçlarının ve tesislerin hizmet vermeye devam edeceğini kaydeden Akyürek, “Buralardan bir şey alınıp götürülmeyecek. Tam tersine yatırım getirilecek. Bugüne kadar eksik kalan ne varsa onları yapmak ve ilave yeni hizmetler gerçekleştirmek için hep birlikte çalışacağız.” dedi.

 

Belde ve köylere artık Büyükşehir sorumluğunun geleceğini kaydeden Akyürek, Konya merkezin belli bir standarda ulaştığını, bundan sonra tüm köyler, beldeler ve ilçeleri de aynı seviyeye taşımaya gayret göstereceklerini dile getirdi.

 

Programlara katılan vatandaşların sorularını cevaplayan Akyürek, Konya’daki 168 beldenin tamamını ziyaret edecek. (İlyas Yavuz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir