• DOLAR 32.502
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2479.373
  • ...
Hizbullah liderinin kabri ziyaretçi akınına uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 17 Ocak 2000`de İstanbul Beykoz`da yapılan polis baskınıyla katledilen Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu`nun Karşıyaka Mezarlığında bulunan kabri, gün boyunca sevenlerinin akınına uğradı.
 
 Velioğlu`nun kabri, sevenleri tarafından gruplar halinde sabah saatlerinden itibaren ziyaret edildiğinden gün boyunca bir an bile boş kalmadı. İkindi Namazı’ndan sonra kabristandaki ziyaretçilerin sayısı binleri buldu.
Kadınların da yoğun ilgi gösterdiği kabristan ziyaretinde, mesai günü olmasına rağmen yoğun ziyaretçi akını gerçekleştiği görülürken, gelenler Yasin ve salâvatlar okuyarak dua ettiler.
 
 "Şehidler bizlere Allah’a kul olmayı öğrettiler"
Molla Beşir Şimşek kabristanda Kürtçe yaptığı açıklamada, Hüseyin Velioğlu’nun bu yolda İslam için çalıştığını ve mücadelesinin sadece İslam için olduğunu belirterek, “Allah, bizleri şehidlerin ve salihlerin yolundan ayırmasın. Şehidler kıyamete kadar önümüzü aydınlatacak bir ışık bıraktılar. Şüphesiz bütün şehidlerimizle iftihar ediyoruz. Şehidler hayatlarıyla ve mücadeleleriyle bize bir ders verdiler. Şehidler Allah’a kul olmayı bizlere öğrettiler. Bizlere, Allah’ın yolundan nasıl gidilmesi gerektiğini gösterdiler ve bu yolda ruhlarını Allah’a teslim ettiler.” dedi.
  
"Şehidlerimizin mücadelesini terk etmememiz gerekir"
Şehidlerin sevgisinin sadece kabristanda fatiha okumak olmadığını vurgulayan Şimşek, “Şehidlerin davalarına sarılarak onlara sevgimizi gösterebiliriz. Nerede ve nasıl olursa olsun onların davalarını sürdürürsek yine bizler şehidlerle oluruz. Şehidler, bizlerden onların yolunu sürdürmemizi istemişleridir. Şehidlerimizle iftihar edelim ve yeni neslimizin, onların gittiği yoldan gitmesini sağlayalım. Hayatımızda, yaşamımızda ve heryerde Hüseyin gibi olmamız gerekir. Şehidlerimizi unutmak istemiyorsak onların mücadelesini terk etmememiz gerekir. Onlar gibi İslam dininin hizmetkarı olalım. Şehidlerimiz insanların hidayeti için köy köy gezerek Allah’ın dinini anlattılar. Bizlerin de onlar gibi fedekar ve hizmetkar olmamız gerekir.” ifadelerini kullandı.
  
Hüseyin Velioğlu`nun vefat yıldönümü nedeniyle kabristana geldiğini söyleyen Ömer G, “Yasin ve fatiha okuduk. Allah, onun şehadetini kabul etsin inşallah. Şehid rehber Hüseyin Velioğlu’nun mezar taşında ‘O bir hakikattı, ama ümmet onu anlamadı’ yazıyordu. Yalnız biz onu anladık ve onun yolundayız inşallah.” dedi.
Hüseyin Velioğlu`nu anmak için kabristana geldiklerini ifade eden Rıdvan Y. ise, “Kendimize rehber edindiğimiz şehidin yıldönümü nedeniyle buraya geldik. Bizler 17 Ocak’ı unutmayız, unutturmayız da. Şehidin hesabını Allah soracaktır elbette. Allah, onun şehadetini kabul etsin.” ifadelerini kullandı.
 
 Kabristana gelen binlerce kişi, yaptıkları duaların ardından yavaş yavaş oradan ayrıldı.  (M.Fatih Akgül/Mehmet Mikyas - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir