• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...
Hamas,  İran ve Hizbullah'la Yermük'ü  görüşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE- Hamas,  Şam’da bulunan Yermük Kampı üzerindeki ablukanın kaldırılması için İran ve Hizbullah’la görüşüyor.

 

Ablukanın kaldırılması için  İran ve Hizbullah’tan Esad üzerindeki nüfuzlarını kullanmalarını isteyen Hamas, Filistinli mültecilerin kaldığı ve 187 günden bu yana silahlı grupların varlığı nedeniyle abluka altında tutulan Yermük Kampı’na giriş-çıkışların serbest olmasını istedi.

 

Hamas, Yermük Kampı’nın abluka altına alınmasına gerekçe olan silahlı grupların da,  derhal kampı terk etmelerini istedi.

 

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, "Yermuk Mülteci Kampı'ndaki ablukanın sona ermesi için Suriye rejimine yönelik nüfuzlarını kullanması amacıyla İran ve Lübnan Hizbullah'ı ile görüşmeler yapıyoruz. Taraflar arasında  mutabakat  sağlandı ama verdiğimiz çabalar henüz tam olarak başarıya ulaşmadı." dedi.

 

Hayye,"Kampa yönelik ablukanın kalkması, insani yardımların ulaşması ve açlıktan ölme tehlikesi altındaki halkı kurtarmak için Hizbullah ve İran'dan Suriye rejimi üzerindeki nüfuzunu kullanmasını istiyoruz. Yermuk Mülteci Kampı'ndaki silahlı gruplara da akan kanın durması, binlerce sivilin hayatının kurtulması için kamptan ayrılmaları çağrısı yapıyoruz. Kamptan ayrıldıkları takdirde hiç kimse 'kamptaki ablukanın sebebi silahlı gruplardır' bahanesini kullanamayacak." diye konuştu.

 

Silahlı gruplar nedeniyle 187 gündür abluka altında tutula Yermük Kampı’nda şuana kadar 49 kişinin açlıktan yaşamını yitirdiği bildiriliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir