• DOLAR 32.591
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2508.218
  • ...
BDDK Başkan Yardımcısı görevden alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ozan Cangürel`in yanı sıra BDDK`da görevli Denetim Daire Başkanları Faik Atay ile Mutlu Tosun da görevden alındı.
 
BİR YIL DOLMADAN GÖREVDEN ALINDI
BDDK Başkan Yardımcısı Ozan Cangürel, bu göreve Şubat 2013`te atanmıştı. Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak görev yapan Cangürel, Denetim Birimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak getirilmişti.

CANGÜREL KİMDİR?
1974 Frankfurt doğumlu olan Cangürel, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi`nde tamamlayarak, 1998`de Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu`nda Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı olarak meslek hayatına başladı.

2002 yılında Bankalar Yeminli Murakıplığına atandı. 2008 yılında ABD`de İllinois Üniversitesi`nden Finans alanında Master derecesini aldı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü`nden "Basel II Kapsamında Kredi Riskinin Ölçümünde Otorite Etkinliği: Türkiye İçin Bir Model Önerisi" tezi ile Doktora derecesini aldı.

2009 yılında BDDK`da Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak atandı. Ayrıca Türkiye Bankalar Birliği`nde kurulmuş Risk Merkezi`nde de Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunuyordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir