• DOLAR 32.547
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.542
  • ...
"Van'ın birçok sorunu var ve bu sorunlar dile getirilmiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fetullah Erbaş ve beraberindeki heyet Van Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı makamında ziyaret etti.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva Saadet Partisi Van belediye Başkan Adayı Fetullah Erbaş’a yapacakları çalışmalarda başarılar dileyerek, kentin biriken sorunlarının çözümü noktasında önemli adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Takva, “Bu konuda belediyeye çok büyük sorumluluklar düşmektedir.  Bu konuyla ilgili tüccarlarımızla bir anket yaptık. ‘Nasıl bir belediye, nasıl bir yönetici, nasıl bir Van istersiniz’ gibi sorular yönlendirdik. Mart ayında yapılacak belediye başkanı seçimlerine az da olsa katkı sunmak istedik. Bu anketle tüccarlarımızın belediyeden beklentilerini ön plana çıkardık.” dedi.

 

“Sınır ticaret kapılarının üzerinde durulmalı”
Van’ın stratejik bir bölgede bulunduğunu, İran ile ticari faaliyetlerin geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Takva “İran'la 280 kilometre sınır bulunuyor. Ancak yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı ticaret istenen düzeye ulaşamıyor. Ticaretin gelişmesine yönelik sağlam adımlar atmamız gerekiyor. İhtisas gümrüğünün açılmasıyla ilgili ısrarımız da değerlendirilmelidir” diyerek sınır ticaretinin açılmasına yönelik çabaların yetersiz olduğunu ifade etti.
 

 

“Bölge insanı TOKİ konutlarının ödemelerini karşılayacak bir gelire sahip değil”
Van depremi dolayısıyla Van’ın çok borçlu kaldığını ve şu anda yerel bir krizle karşı karşıya olunduğunu söyleyen Takva, “Van’a 17 bin 500 konut yapıldı. Depremden kısa bir süre sonra insanlar yeniden konut sahibi oldu. Bu çok büyük bir başarı fakat bu bölgenin insanı TOKİ konutlarının ödemelerini karşılayacak bir gelire sahip değil. Bölgenin yüzde 80 yoksul bir kesim. Biz de TOKİ konutlarının hak sahiplerine hibe edilmesini ya da mevcut fiyatların düşürülmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu hem Van ekonomisine hem de insanlara büyük bir destek olur.” dedi.
 

 

“Van’da her şeyden önce üretim yapılmalı”
Saadet Partisi Van Belediye Başkan Adayı Fetullah Erbaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Van’a sahip çıkılması durumunda var olan sıkıntıların kısa sürede çözüleceğine dikkat çekti. Erbaş, “Van’a biraz özen gösterilirse, emek verilirse istenilen her şey yapılabilir. Van’ın birçok sorunu var ve bu sorunlar dile getirilmiyor. Sınır ticaret konusu her fırsatta dile getirilmesi gereken bir sorun. Van’ın sorunlarının çözümü noktasında önemli adımlar atacağız. Van’a sahip çıkacağız ki, Van kısa sürede kalkınsın. Van’da her şeyden önce üretim yapılmalı. Yatırımcıların bu konu üzerinde durması gerekir. Bu Van ekonomisini çok kısa sürede güçlenmesini sağlayacaktır.” dedi.
 

 

Erbaş ve beraberindeki heyet Van TSO’yu gezdikten sonra ziyaret sona erdi.  (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir