• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Kızıltepe'de küpesiz hayvanlar küpelenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Kızıltepe ilçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nevaf Kalkan, küpesiz büyük ve küçük baş hayvanların küpeleneceğini söyledi. Kalkan, büyükbaş hayvanlara brusella aşısı yapılacağını söyledi.

 

İlçe genelindeki büyük baş ve küçük baş hayvanların küpelenmesi için çalışmalarının olduğunu belirten Kalkan şöyle konuştu: “Küpesiz Hayvanların tanımlanması, nakli ve satışı yetiştiricilerimiz açısından büyük bir sorun teşkil ederken Bakanlığımızın  küpesiz hayvanların küpelenmesine tekrar  onay vermesi, bu konudaki sıkıntıları minimize edecektir. İlçe Müdürlüğü olarak ilçemizdeki tüm hayvanların küpelenmesi noktasında çalışmalarımız başlamıştır. Şuan küpeleme çalışması yanında Bakanlığımızca aşı programına dahil edilen  ergin brusella aşılaması büyük baş hayvanlara tatbik edilmekte olup, bu kapsamda 3 Bin 500 adet büyük baş hayvana ergin Brusella aşısı uygulanacaktır.”

 

Büyük baş hayvanların 31 Haziran’a kadar küçükbaş hayvanların ise 31 Aralık’a kadar küpeleneceğini ifade eden Kalkan, “Bu tarihten sonra, küpesiz olan hayvanlara cezai işlem yapılıp,en yakın kesim yerlerine gönderilerek kesileceklerdir. Sahiplerine ise para cezası verilecektir. Çıkan son tebliğden itibaren, hayvan yetiştirecilerimiz Hayvanlarını küpeleyip cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için bu fırsatı değerlendirmelerini arzuluyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Mevcut işletmelerdeki tüm hayvanları güncellediklerini ifade eden Kalkan, anaç koyun,anaç keçi ve anaç dişi sağır tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir