• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
KÖY-DER Medreseler yapılan saldırıları lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Kızıltepe (Qoser) ilçesine bağlı köy, mezra ve beldelerde yaptığı hizmetlerle adından söz ettiren KÖY-DER, Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde Nebi Zülküf Medresesine ve Batman Bilge Eğitim Derneğinin temsilciliğine yapılan saldırıları kınadı.
 
KÖY-DER Başkanı İsmail Mecit yaptığı açıklamada, medreselerin önemine değinerek, "Alimlerimize ve alim yetiştiren medreselerimizi ve İslami hizmet veren tüm sivil toplum kuruluşlarını sahiplenmemiz Müslüman olmamızın gerekliliğidir. Müslüman olan halkımızın alimler şeyhler, İslami hizmet veren kuruluş ve medreselerde ilim okuyanları sahiplenmeli ve medreselerin yoğunlaşması için gereken hizmetlerde bulunmalıdırlar. Üstad Bediüzzaman’ın Medresetüz- Zehra’yı kurmak istemesinin amaçlarından birisi de Kuran ve Sünneti ihya edebilecek İslam dinini gerçek menbaından toplumu bilinçlendirecek alimlerin yetiştirilmesi endişesini taşıdığından dolayıdır.” ifadelerini belirtti.
 
Medreselere ve İslami derneklere yapılan saldırıların Kur`an ve Sünnete beslenen düşmanlıktan başka bir şey olmadığını belirten Mecit, "İslami eğitime önem veren medrese, STK ve şeyhlerin evlerine saldıranlar hiçbir zaman istedikleri amaca ulaşamayacaktır. Diyarbakır`ın Ergani ilçesindeki Nebi Zülküf Medresesine yapılan silahlı saldırıyı ve Batman’da faaliyet yürüten Bilge Eğitim Derneğinin temsilciliğine yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Temennimiz, bu saldırıları gerçekleştirenlerin akıllarını başlarına almaları, bu tür saldırılardan vazgeçmeleri Allah’a sığınmaları ve tövbe etmeleridir." dedi.
 
(Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir