• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
Önce işyeri yakıldı sonra suçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK medyasının, "Boş halı sahaya Molotof atmanın cezası 15 yıl" başlıyla verdiği ve faillere sahip çıktığı haberde suçladığı mağdur işletmeci, haberle işyerinin yakılmasının meşru gösterildiğini belirterek olayın iç yüzünü anlattı.

 

PKK medyasının Hizbullah tetikçisi diyerek suçladığı işletmeci Muhammed Afif Çetinkaya, asıl tetikçinin kendilerini olduğunu belirterek BDP'li Silvan belediyesine rüşvet vermediği için halı sahasının yakılmak istendiğini söyledi.

 

Zanlılara, sadece kendisine ait halı sahayı yakmak istedikleri için ceza verilmediğini belirten Çetinkaya, ceza gerekçesinde zanlıların aynı gece farklı adreslere düzenledikleri saldırıların bulunduğuna dikkat çekti.

 

"Rüşvet vermediğimiz için ruhsatımızı vermediler"
Çetinkaya, saldırıya uğrayan halı sahanın açılışı ve BDP'li belediyeyle yaşadıklarını şöyle anlattı: "2008 yılında kapalı halı saha yapmak için BDP’li belediyeye vurdum. Birçok arsa bulmama rağmen belediye bana izin vermedi. O dönemin belediye başkanı Fikret Kaya ve encümenleri bana, ne yaparsan yap sana izin vermeyeceğiz, dediler. Ben de bunun için halı saha yapmaktan vazgeçtiğimi söyleyerek kendime ortak aradım ve ortak buldum. Ortaklarım kendi adlarına belediyeye başvurdukları gibi başvuruları kabul edildi. Belediyeye verilen harçları yatırdıktan sonra ortaklarıma işe başlayabilecekleri söylendi. Bütün resmi prosedürleri yerine getirmiştik fakat benim ortak olduğumu öğrendiklerinde ortaklarımdan 50 bin lira rüşvet istediler. Ortaklarım her ne kadar bu kadar parayı veremeyeceklerini söyledilerse de halı sahayı mühürleyeceklerini bildirdiler. En son ben gidip kendileri ile konuşarak, bu parayı vermeyeceğimizi çünkü bütün resmi prosedürleri yerine getirdiğimizi ve mühürleme yapamayacaklarını söyledim."8

 

Ekim 2009 Perşembe akşamı maçlar bittikten sonra halı sahanın molotoflu saldırıya uğradığını belirten Çetinkaya, saldırı gecesini ve ardından yaşadıklarını ise şöyle anlattı: "8 Ekim 2009 Perşembe akşamı halı saha maçları bittikten sonra eve gitmemiz bir saati almamıştı, halı sahaya molotof attıklarını bildirdiler. Ben de hemen emniyete telefon açtım ancak bir saat geçmesine rağmen polis gelmedi. Bunun üzerine polisle de tartıştım çünkü 4 tane Molotof atılmıştı yangın söndürülmüştü ve halen polis gelmemişti.

 

"Belediyeden sonra polisten de ruhsat tehdidi"
Onlara şunu söyledim: 'buraya 4 tane Molotof atılmış buranın bir kısmı yanmış yangın söndürüldü, bir saat geçmesine rağmen siz niye gelmiyorsunuz.' Daha sonra şikayetçi olduğumuzu söyledik ve ayrıldık. Bir gün asayiş şubeden bizi arayarak 4 kişiyi yakaladıklarını bildirdiler. Tabi polisle tartıştığımız ve onları suçladığımız için terörle mücadeleden bir komiser buraya gelip beni tehdit etmişti. Bana, 'halısahanız ruhsatsız, gelip mühürleyip kapatırız, hiçbir şey de yapamazsanız. Bir daha bizi suçlamayın' demişti.

 

PKK yayın organı olarak bilinen sitenin,  08.01.2014 tarihinde 'Boş Halısahaya Molotof Atmanın Cezası 15 Yıl' başlığıyla verdiği haberin asılsız olduğunu  belirten Çetinkaya, aynı gece kaymakamlığa bağlı Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ne (ÇATOM) ve bir iş adamının arabasına da Molotof bombası atıldığını söyledi.

 

"Zanlılardan biri işletmeciyi tehdit eden encümenin oğlu"
Olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan 7 kişiden 3’ünün tutuklandığını ifade eden Çetinkaya, zanlılardan Emre Binen’in, halı sahanın yapımında kendisini tehdit eden BDP'li encümenin oğlu olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Zanlılardan Emrah Taşkıran BDPli Bayrambaşı (Sédeknı) beldesinin başkan adayıydı. Bu yapınlarla organizeli bir işti ancak PKK haber sitesi,olayı,  sanki sadece benim halı sahama Molotof  bombası atılmış gibi lanse ediyor.

 

Buraya  Molotof atmalarının sebebi 50 bin lira rüşvet vermememizdi. İntikam almaya çalıştılar. O gün kepenk kapatma vardı ve o gece 3 farklı yere Molotof bombası atıp halkın üzerine korku salmak istediler. Polisin parmağı da bu işin içerisinde olmasaydı azmettiricileri ortaya çıkardı. Hiç kimse buna inanmaz 7 tane farklı genç bir araya gelip kendi kafalarına göre bu eylemleri yapacaklar kimse inanmaz çünkü azmettiriciler gizleniyor." dedi.

 

"İşyerlerine molotof atmak hak mıdır"
PKK sitesi olarak bilinen ANF'nın işyerlerine Molotof bombası atmayı bir hakmış gibi göstermeye çalıştığını dile getiren Çetinkaya, "Ne olursa olsun kimsenin işyerine ya da başka bir mekanına molotof atmak, zarar vermek hak değil, suçtur. Ayrıca daha önce de dediğim gibi bu zanlılar sadece halı sahaya molotof atmakla yargılanmadılar, aynı gece ÇATOM'a saldırmak ve bir aracı yakmakla da yargılandılar. Yani bu ceza bu eylemlerin hepsinden verildi." diye konuştu.Ç

 

etinkaya, aynı sitenin kendisini tetikçi olarak lanse etmesine de tepki göstererek, "Çok önemli bir mevzu da, 35 senedir Amerika, İsrail ve derin devletin tetikçiliğini yapan bu zihniyet, kalkıp beni Hizbullah cemaatinin tetikçisi olarak lanse ediyor. Ben küçüklüğümden beri Silvan’da esnafım ve yerim yurdum bellidir. Gerçek tetikçinin kim olduğunu, 35 yıldan beri halkı korkutan ve binlerce insanımızı katledenlerin kim olduğunu ve buna sebep olanları halk biliyor.

 

ANF'nin bunu çarpıttığını ve iftira attığını halk da çok iyi biliyor. ANF’nin bu tavrını lanetliyorum. Bu ceza kararı elime ulaştığı taktirde gerçek azmettiricilerin ortaya çıkması için bu işin peşini bırakmayacağım." dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir