• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Mısır`dan İsrail Casuslarına Operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail hesabına casusluk yaptıkları gerekçesiyle Mısır’da tutuklanan biri Ürdün, diğeri İsrail vatandaşı olan iki kişinin yargılanmasına bugün başlandı.

El-Cezire televizyonu, Mısır Başsavcısı Abdulmnecid Muhammed’in, Beşşar İbrahim Ebu Zeyd adlı Ürdünlü ile Ovira Herari adlı İsrailliyi Mısır aleyhine casusluk yapmakla suçladığını bildirdi.

Mısır güvenlik güçlerinin yaptığı araştırma sonunda yakalanan İsrail casuslarının Mısır’dan internet aracılığıyla yapılan görüşmeleri izleyerek topladıkları istihbaratı İsrail gizli servisine ilettiklerini belirlediği bildirilirken İsrail hesabına çalışan Ürdünlünün mahkemeye sevk edildiği; ancak İsrailli Ovira Herari’nin henüz yakalanamadığı açıklandı.

Öte yandan Mısır güvenlik güçleri Amerikan ve İsrail vatandaşı olan İlat Grabil adlı bir kişiyi İsrail hesabına casusluk yapmak suçlamasıyla tutukladığı bildirildi.

Mısır basını, Grabil’in İsrail lehine ekonomik ve siyasi alanlarda casusluk yapmak için Mısır’a geldiğini öne sürerken İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Grabil hakkında yöneltilen casusluk suçlamalasını reddediyor.

YDH

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir