• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Pakistan`da Tebliğ Cemaatine saldırı: 8 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Pakistan`ın Peşaver kentinde bulunan bir dini merkeze bombalı saldırı düzenlendi. Merkezin ülkede faaliyet gösteren Tebliğ Cemaati tarafından yönetildiği belirtiliyor.
 
Meydana gelen patlamada en az 8 kişinin hayatını kaybettiği, 67 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Peşaver`de bulunan merkezde, Cuma Gecesi (Perşembe) semineri yapıldığı belirtiliyor. Merkezde binlerce insanın bulunduğu sırada binanın dış tarafında meydana gelen patlama 8 kişinin ölmesine 67 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Patlama alanında inceleme yapan bir bomba imha uzmanı, bombanın 5 kilogram patlayıcıdan oluştuğunu ve üzerinde bir zaman ayarlayıcı düzeneğin olduğunu belirtti. Bombanın bölgeye bir uyku tulumu içinde getirildiğini belirten uzman detaylı incelemelerin devam ettiğini ifade etti.

Patlamayla ilgili konuşan bir istihbarat uzmanı ise, bombanın başka bir yerde patlatılmak üzere ayarlandığını ancak burada patladığını düşündüklerini ifade etti ancak araştırmaların da devam ettiğini belirtti.

Diğer taraftan bomba imha uzmanları patlamanın olduğu sırada Tebliğ Cemaati`nin Novşer`de bulunan bir diğer merkezinin yanında patlamaya hazır halde bulunan bir bomba düzeneğini etkisiz hale getirdiği belirtildi.

Tebliğ Cemaatini hedef alan bombalı saldırıların kim tarafından yapıldığının araştırıldığı belirtiliyor. Bu patlamalar Pakistan`da Tebliğ Cemaatini hedef alan ilk saldırılar değil. Daha önce 2012 yılında Tebliğ Cemaatini hedef alan bir bombalı saldırı yapılmıştı, saldırıda 22 kişi hayatını kaybetmişti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir