• DOLAR 32.587
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2418.402
  • ...

KONYA-Konya SMMM (Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler) Odasının eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlemiş olduğu bilgilendirme seminerlerine “Uluslararası Finansal Raporlama, Uluslararası Muhasebe Denetimi sorunları ve çözüm önerileri” konularında devam edildi. Oda üye ve stajyerlerinin katıldığı seminerin sunumunu Prof.Dr. Remzi Örten ve Prof.Dr. Murat Erdoğan yaptı.

 

 

Seminer açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı İsmail Turan; ”Düzenlemiş olduğumuz seminerlerde elimizden geldiğince alanlarında uzman isimlere yer vermeye çalışıyoruz. Bugünkü konuyla ilgili de Türkiye’de ekonomiye yön veren kişilere finans eğitimi veren akademisyenlerimiz bizimle beraber. Kendilerine Konya’ya gelerek sunum yaptıkları için teşekkür ediyorum. Mesleki açıdan da yeni değişikliklerle karşı karşıyayız. E-Beyanname ve aracılık sözleşmeleriyle ilgili ilk bakışta mesleki bir yük gibi görülüyor, fakat bana sorarsanız yük olmayan ve gelecekte bizlere geri dönüşü olacak bir yenilik.” Dedi.

 

 

“Türkiye de 400 bine yakın beyanname mükelleflerin E-Beyanname şifresi ile gidiyor.”diyerek konuşmasına devam eden Turan; “Ayrıca Yeminli Mali Müşavir üstatlarımızda danışmanlık hizmeti altında bu beyannameleri gönderebiliyorlardı. Sistemdeki güncellemelerle bunların önüne geçilmesi hedeflenir. Bu güncellemenin de çok fazla zaman alacağını sanmıyorum. Angarya bir iş gibi görünse de mesleğimiz açısından oldukça önemli. E-Beyanname ve aracılık sözleşmeleriyle ilgili düzenlemenin Mesleğimizin sorunlarından birisi olan haksız rekabetin çözümüne de katkısı olacaktır. Eğitim seminerlerimizin mesleğimize ve meslektaşımıza faydalı olmasını diliyor katılan ve bizi web sayfamızdan canlı seyreden meslektaşlarıma da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Turan’ın konuşmasından sonra ise katılımcılara Prof.Dr. Remzi Örten ve Prof.Dr. Murat Erdoğan tarafından Uluslararası Finansal Raporlama, Uluslararası Muhasebe Denetimi sorunları ve çözüm önerileri konularında detaylı bilgilendirme yapıldı.(İlyas Yavuz-İsmail Yılmaz-İLKHA)