• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bu ilin 25 günlük suyu kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
YASKİ Müdürü Salih Kocabaş, Yalova`nın son 50 yılın en kurak mevsimini yaşadığını söyledi.
 
Kocabaş, vatandaşların suyu idareli kullanmalarını istedi. 2006 yılından beri barajın bu derece düşük su seviyesine gerilemediğinin altını çizen Kocabaş, şöyle mkonuştu: "2013 yılı kış döneminde beklenen yağış alınarak barajımızda daha önceki yıllardan daha fazla doluluk seviyesinde su tutulmuştur. Normal işletme tüketimleri yapılarak kış mevsimine girilmiştir.

SON 50 YILIN EN KURAK MEVSİMİ
Ancak, yıllardır tecrübe edilen barajdaki suyun mevsimlere göre dolup boşalması, bu kış ülkemizin tamamını etkileyen son 50 yılın en kurak mevsiminin yaşanması yüzünden halen gerçekleşmemiştir.
 
Kış mevsiminde olmamıza rağmen, mevsim yağışlarının başlamamasına bağlı olarak içme suyu barajımızdaki seviye kritik noktaya ulaşmıştır. En son 2006 yılında da böyle bir durum yaşanmıştı. Şu an barajdaki su seviyemiz 56 metre civarında olup, 25 günlük su rezervimiz kalmıştır.
 
Bu su rezervini daha dikkatli kullanmak durumundayız. Önümüzdeki kritik süreçte ilgililerin ve vatandaşlarımızın suyu israf etmeden kullanmalarını bekliyoruz. Bilmeliyiz ki boşa harcanan her damla su bir başkasının hakkına müdahaledir. Başkalarının bu hizmetten faydalanamamasına sebep olmaktır. Sonsuz bir su kaynağı maalesef yok, şu andaki durumumuz yağışlar gelene kadar kalan su rezervimizi idareli kullanmayı gerektirmektedir"
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir