• DOLAR 32.591
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.587
  • ...
Batman`da İslami derneğe ses bombalı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman’da İslami faaliyet yürüten Bilge Eğitim Derneğinin Pazaryeri Şubesi’ne saat 18.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bir adet ses bombası atıldı. Ses bombasının patlaması nedeniyle mahalleli kısa süreli panik yaşadı.
 
Pazaryeri Mahallesi 2071 Sokakta bulunan derneğin balkonuna düşen ses bombası, büyük bir gürültüyle patlarken, dernekte kimse bulunmaması nedeniyle ölen veya yaralanan olmadı. Ses bombasının derneğin demir parmaklıklarına çarpması sayesinde dernekte herhangi bir maddi hasar oluşmadı.
 
Patlamanın ardından olay yerine gelen polisler, incelemelerde bulundu.
 
Olayı gören çevredeki vatandaşlar, kimliği belirsiz bazı kişilerin derneğe ses bombası attığını ve daha sonra olay yerinden arabayla uzaklaştıklarını belirtti.
 
Saldırıya tepki gösteren Bilge-Der Genel Sekreteri M.Ali Altun, derneklerinin sosyal, kültürel ve İslami hizmetleriyle tanınan bir dernek olduğunu ifade ederek yapılan bu menfur saldırıyı lanetledi.A
 
ltun, “Pazaryeri Bilge-Der Temsilciliği’ne kimliği belirsiz kişiler tarafından ses bombası atılmıştır. Herhangi bir maddi hasar söz konusu değildir. Bunu kimin niçin yaptığını halkımız daha iyi bilir. Yıkım ve tahribattan başka sermayesi olmayan kişiler tarafından yapıldığı çok açıktır. Tüm camiamıza geçmiş olsun.” dedi.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 
(M.Fatih Akgül - İLKHA)
 
 









 

Bu haberler de ilginizi çekebilir