• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...

VAN - Toplantıda konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, göreve geldikleri günden beri üniversite-sanayi işbirliği konusunda çalışmalar başlatıldığına dikkat çekerek, Bu çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını söyledi.

 

Rektör Battal, “İnşallah sanayicimizle, sivil toplumumuzla, kısacası kentle olan ilişkilerimiz, katkımız daha ileriye gidecek. Van'ın kalkınmasına bir nebze de olsa katkı sunabilirsek ne mutlu bize." dedi.

 

Boya sektöründe düşük maliyetli ve çevreye duyarlı boya üretiminin gerçekleştirileceği Sanayi Tezleri Programı (San-Tez) kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen “Su ve sentetik bazlı boya imalatında kullanılmak amacıyla mikronize malzemelerin hazırlanması” projesinin tanıtım toplantısı OSB'de bir boya fabrikasında gerçekleştirildi.

 

Battal: "Van en şanslı dönemini yaşıyor”
Toplantıda sanayicilere hitaben konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversite olarak kapılarının her zaman kendilerine açık olduğunu belirterek üniversite-sanayi işbirliğine verdikleri önemi vurguladı. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Battal şunları söyledi:

 

“Van en şanslı dönemini yaşıyor. Çünkü şu an resmi kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına ve iş çevrelerine kadar herkeste bir şeyleri değiştirme, Van'a katkı sunma heyecanı mevcut. Zaten Van'ın bir potansiyeli var. Bu heyecanla potansiyeli birleştirirsek inanıyorum ki çok güzel şeyler ortaya çıkacak. Farklı bakış açıları geliştirip işbirliği konularını arttırmalıyız. Şu an San-Tez kapsamında bizim öğretim üyelerimizin koordinatörlüğünde iki proje kabul görmüş. İki proje çok değil ama az da değil. İnşallah işbirliğini geliştirip daha fazla proje ile Van'ın gelişmesine hep beraber katkı sağlayacağız. Projenin hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
Tanıtım toplantısında bilgi veren Proje Koordinatörü YYÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esvet Akbaş ise, Rektör Prof. Dr. Battal'ın desteğiyle üniversite-sanayi işbirliğinin hızla geliştiğini söyledi.

 

YYÜ'de hazırlanarak kabul gören proje sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Doç. Dr. Akbaş, koordinatörü olduğu proje ve San-Tez hakkında sanayicilere bilgi verdi.

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Can ise, 26 ilde 9 San-Tez projesinin kabul edildiğini belirterek, “Bunlardan 2'sinin Van'da olması önemli. İnşallah önümüzdeki süreçte daha proje alırız." diye konuştu.

 

Toplantıda konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva parayı bilginin yönettiğine dikkat çekerek sanayicinin bilgiye kapılarını açması gerektiğini kaydetti.
OSB Başkanı Necmettin Çok da, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "7-8 yıl önce ben bir sanayici olarak üniversite rektörüyle görüşmek istedim fakat randevu alamadım. Ama şimdiki rektörümüzle birlikte artık üniversite-sanayi işbirliği çok güzel noktalara taşındı.” dedi.

 

Boya Fabrikası sahibi Ömer Güleryüz  YYÜ’ye, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile Van TSO ve OSB'ye teşekkür etti.   (Murat Dalgın - İLKHA)