• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Öğrencilere hijyen dersi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Dicle Üniversitesinde okuyan Atatürk Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümü öğrencileri, ilköğretim öğrencilerini kişisel hijyen konusunda bilgilendirdi.

 

Toplamda üç ilköğretim okulunda 4 bin 606 öğrenciye eğitim veren Atatürk Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, minik öğrencilere hijyenin önemini ve hastalıktan korunmak için dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı.

 

Hastalık yapan mikropların kişiden kişiye en çok eller yolu ile bulaştığını ve elleri yıkayarak mikroplardan arınmak gerektiğini belirten öğrenciler, “Mikroplardan korunmak için yaptığımız temizliklerin tümüne hijyen deniyor. Temizliğin amacı ise mikropları vücudumuzdan uzaklaştırmak, vücuttaki kötü kokuları gidermek ve sağlıklı olmaktır.” diyerek öğrencileri bilgilendirdi.

 

Tırnak bakımı, ayak temizliği, vücut temizliği, saç temizliği, ağız ve diş sağlığı, ortam temizliği ve tuvalet temizliği konularında minik öğrencilere çeşitli slayt gösterileri ile hijyen bilgilendirmesi yapan Yüksekokul öğrencileri, “Hemşirelikte Öğretim Dersi” kapsamında birçok okulda seminer verdiklerini söylediler. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir