• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gribe karşı bitkisel takviye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Kış aylarında sık sık karşılaşılan hastalıklardan olan gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendiren çeşitli bitkiler tavsiye ediliyor.

 

Gribal enfeksiyonların önlenmesi için bazı bitkilerin gıda takviyesi olarak kullanıldığını belirten Konyalı aktar Yafes Sinop, 34 yıldan aktarlık yaptığının ve  mesleğinin babasından miras kaldığını belirtti.

 

Kış mevsiminde gripal enfeksiyonların çok sık görüldüğünü ifade eden Sinop, gribe yakalanmamak ya da yakalananların bu hastalıktan çabuk kurtulması için 7 bitkinin karışımından elde edilen bir çayın olduğunu söyledi. Sinop,  “Genellikle biz bunu kış çayı olarak isimlendiriyoruz. Havlıcan, zencefil, tarçın, karanfil, kuşburnu, ayva yaprağı ve hatmi karışımıyla yapılıyor. Bu bitkilerden azar azar karıştırılıyor ancak kuşburnu biraz daha fazla katılıyor. Bu bitkiler karıştırılarak on beş dakika kaynatılır ve içilir.  Bu karışım kış aylarında yoğun talebin olduğu bitki grubudur. Bu karışımı sistematik hale getirerek kış aylarını enfeksiyona yakalanmadan geçirmek mümkün. Her yıl kış mevsiminde yoğun bir talep var. Tavsiye üzerine gelenler de oldukça çok.” ifadelerini kullandı.

 

Bu dönemde görülen bronşit, astım ve üst solunum yolları rahatsızlığı olanlara da bitkisel formül geliştirdiğini öne süren Sinop, “Boğazla ilgili sıkıntısı olanlarda papatya, meyan kökü kullanılır. Üst solunum yolları öksürük gibi aslım bronşiti gibi sıkıntısı olanlar da hatmi, ayva yaprağı, sığırkuyruğu ve zencefil tozu kullanılır.” dedi.

 

Yoğun talebin olduğuna dikkat çeken Sinop, “Bu yıl duyumlar ya da tavsiyeler üzerine zencefilli olan ürünlere daha fazla rağbet var. Zencefil daha fazla kullanılıyor.” şeklinde konuştu. (İlyas Yavuz/İsmail Yılmaz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir