• DOLAR 32.601
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2409.648
  • ...

BURSA-Balkan Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD), Türkiye ve Romanya arasında ticari ilişkilerin gelişmesini ve ülkemize ekonomik kazanım sağlayacak Romanya Ekonomi Zirvesi'ni gerçekleştirdi.

 

BALKANSİAD, 2014 yılının ilk Ekonomi Zirvesi'ni 36 kişilik bir heyetle ziyaret ettiği Romanya’da gerçekleştirdi. Romanya’nın başkenti Bükreş’e 4 günlük bir çıkarma gerçekleştiren BALKANSİAD,  Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası, Türk İşadamları Derneği, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve birçok Romen şirketi ziyaret etti.

 

Romanya Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mihail M. Vlasov adına RTSO Başkanvekili ve Bükreş TSO Başkanı Sorin Petre Dimitriu ile bir araya gelen BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin ve beraberindeki heyet, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine yönelik karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.  Bükreş TSO Başkanı Sorin Petre Dimitriu, ziyaretten memnuniyet duyduklarını ve ikili ticari ilişkilerin gelişmesi için bu tarz organizasyonların önemli olduğunu söyledi.

 

BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin ise, Romanya’nın EURO bölgesinde önemli bir yeri olduğunu ve ticari ilişkilerin gelişmesinin Türkiye için stratejik nitelik arz ettiğini belirtirken, gerçekleştirilen ekonomi zirvelerinin yeni ticari işbirliklerine vesile olabilecek seviyede olduğunu söyledi.

 

Romanya ile ticari ilişkileri geliştirme amacında olduklarını söyleyen Başkan Naci Şahin, organize ettikleri Ekonomi Zirveleri ile önemli iş anlaşmalarına vesile oldukları belirtirken “Doğrudan yerinde gerçekleştirdiğimiz zirvelerde söz konusu ülkenin bürokratları, belediye başkanları, ticaret ve sanayi odası yöneticileri ve işadamlarıyla bir araya geliyoruz. Onlardan edindiğimiz bilgilerle hangi ülkenin ne tür yatırıma ihtiyacı varsa yerinde tespit ediyor ve somut projeler üretiyoruz. Bu zirvemizin de Türkiye ile Romanya arasında önemli ticari ilişkilerin kurulmasına vesile olacağını düşünüyorum ” şeklinde konuştu.

 

Ekonomi zirvesinin ardından BALKANSİAD heyeti, Türk İşadamları Derneği (TİAD) genel sekreteri Güven Güngör ve Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği Dış Ticaret Müsteşarı Bahadır Necat’ı ziyaret ederek ikili görüşmeler gerçekleştirdi.(Zeki Aras-İLKHA