• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
Müslümanları fişlemeye mahkeme onayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Japonya`nın başkenti Tokyo`da Bölge Mahkemesi, kendisine polis tarafından tutulan kişisel bilgilerin sızdırıldığı gerekçesiyle başvuran 17 kişiye tazminat ödemesine karar verdi. Mahkeme aynı kararda Müslümanlara ait bilgilerin `terörist saldırıların` önüne geçmek amacıyla toplanabileceğine hükmetti.
 
Japon polisinin uluslararası terörist saldırrılarla ilgili olarak bazı kişiler hakkında topladığı bilgiler 2010 yılında sızdırılmıştı. Sızdırılan bilgiler arasında bazı Müslümanların ve Japon vatandaşlarının kişisel bilgileri, uğrak yerleri, aile yapıları, kökenleri ile ilgili çok sayıda ayrıntı yer alıyordu.
 
Bilgileri sızan kişiler Tokyo Bölge Mahkemesi`nde dava açtı. Mahkeme, davayı dün sonuçlandırdı. Karara göre polis, bilgileri koruyamadığı için davacılara 90 milyon yen tazminat ödeyecek. Mahkeme, Müslümanlara ait bilgilerin ise teröre karşı tedbir için toplanabileceğine dolayısıyla bu bilgilerin toplanmasının suç oluşturmadığına hükmetti.
 
Mahkeme kararında dünyanın her tarafında olduğu gibi Japonya`da da küresel terör tehdidi bulunduğu savunularak polislerin tedbir amacıyla Müslümanların faaliyetlerini inceleyebileceği ve bu konuda bilgi toplayabileceği ifade edildi.
 
Mahkeme ayrıca polislerin zorla camiye girmesine ve cami çevresinde araştırma yapmasında herhangi bir suç unsuru bulunmadığına hükmetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir