• DOLAR 32.595
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2422.586
  • ...
Aile hekimlerinden Torba Yasa' tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Tabip Odası üyeleri, 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde saat 13.00’da TBMM’de 2 Ocak tarihinde kabul edilen Torba Yasa’daki Aile Hekimlerinin çalışma koşullarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

 

Yapılan basın açıklamasını Batman Tabip Odası Sekreteri Selahattin Oğuz, okudu. Oğuz, Torba Yasası’nın TTB ile sağlık iş kolundaki sendikalar ve birinci basamak hekimlerinin örgütlü olduğu derneklerin muhalefetlerine rağmen TBMM’de kabul edildiği belirtilerek, “Yasa’nın yürürlüğe girmesi ve ASM çalışanlarına acil nöbeti uygulamalarının yaşama geçirilmesi halinde başından beri kararlılıkla yürüttüğümüz mücadelemizi farklı etkinliklerle ve daha etkili bir şekilde sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde yayınlamayı düşündüğü ‘Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmelik Değişikliği’ ile ASM çalışanlarının ücretlerini düşüreceği, yeni ek görev ve sorumluluklar getireceği, kazanılmış hakları geriye götüreceği anlaşılmaktadır.” dedi.

 

ASM’de çalışan pratisyen hekimlere uzmanlık eğitiminin dayatıldığını ifade eden Oğuz, “Sağlık Bakanlığı’nın Tıpta Uzmanlık Kurulu aracılığıyla yıllardır birinci basamak hizmet birimlerinde hizmetler yürütmekte olan pratisyen hekimlere uzmanlık sınavına girme şartı getirmesi, eğitimin belirsiz içeriği, 6 yıl gibi uzun bir süreye yayılacak olması, 6 aylık rotasyonlarla kendi nüfusundan kopması ihtimali gibi yaşanabilecek birçok olası sorunlar meslektaşlarımızda ciddi endişelere neden olmuştur. Aynı ASM’de aynı koşullarda aynı işi yapan hekimlerin arasında eşitsizlikler sürerken, ASM’de çalışan pratisyen hekimlere uzmanlık eğitimi dayatılmaktadır. Bu nedenle aile hekimleri söz konusu bu eğitimi alamazsa ileriki aşamada mesleklerini yapamaması, işsiz kalmaları söz konusu olabilecektir.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir