• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Başarılı akademisyenler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Nezehat Çeçen Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Vakıf Geleneğimiz ve İbrahim Çeçen Vakfının Gurur Dolu On Yılı” konferansa Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, rektör yardımcıları Prof. Dr. Telat Yanık ve Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

 

Konferansın açılışında konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, IC Vakfı ile üniversitenin birçok çalışmayı birlikte yaptığını belirtti.

 

Üniversitelerin öğretim elemanları ile var olduğunu kaydeden Prof. Dr. Aslan, “Binalar yapabilirsiniz ama orada akademisyen yoksa çalışma yoksa fazla bir şey üretilemez. Şuan üniversite olarak yayın sayımız birçok üniversiteden çok önde. Bunun için sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da vakıf ve üniversite yönetimi olarak bizler, hocalarımızdan TÜBİTAK veya BAP’a proje yapmalarını bekliyoruz. Yapılan her projeye gerçekleşme aşamasına geldikten sonra vakıf olarak katkı sağlayacağız. Akademisyenlerimizin hızlı temposunun daha da artacağına yürekten inanıyorum.” diye konuştu.  

 

İbrahim Çeçen ve İbrahim Çeçen Vakfı ile ilgili bir sunum yapan IC Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Dinçer, vakıf ve vakfın kurucusu İbrahim Çeçen hakkında bir konuşma yaptı.

 

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Yrd Doç. Dr. Yakup Karataş tarafından yapılan ‘Türk İslam Medeniyetinde Vakıf Kurumu’ konulu sunumunun ardından IC Vakfı tarafından başarılı akademisyenlere yayın teşvik ödüllerinin verildiği program, plaket töreni ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir