• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
İstanbul`da operasyon girişimine emniyetten suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Savcılar yeni bir operasyon için polislere talimat verdi, ancak emniyet operasyon yasadışı olduğu gerekçesiyle talimatı yerine getirmedi ve suç duyurusunda bulundular.
 
İstanbul Cumhuriyet Savcısı İbrahim Baytekin dün akşam saatlerinde İstanbul Organize Şube Müdürlüğü`ne bazı yerel yönetim birimiyle ilgili operasyon yapılması talimatı verdi. 17 Aralık`ta devam eden operasyonları sürdürmek isteyen Savcı Baytekin`in, operasyon kararını 16 Aralık`ta aldığı fakat ertelediği öğrenildi.
 
Emniyet`ten suç duyurusu
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ise verilen talimatın kanunsuz olduğu gerekçesiyle talimatı yerine getirmedi. Emniyet, savcı hakkında kanunsuz emir gerekçesiyle suç duyurusunda da bulundu. Savcı Baytekin`in adli kolluğun talimatı uygulamaması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na gereğinin yapılması için yazı yazacağı öğrenildi.
 
Deliller sonra
Baytekin`in operasyonuyla ilgili ilginç iddialar var. Baytekin`in, hiç bir delil ve belge olmadan operasyon yapmak istediği ve delilleri gözaltılardan sonra ortaya koyacağı öne sürüldü.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir