• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
Tarsus Müftülüğü umrecilere seminer verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Umre ibadetini yapmak üzere Mersin’in Tarsus ilçesinden kutsal topraklara gidecek olan umreci adaylarını bilgilendirmek amacıyla, Tarsus İlçe Müftülüğü tarafından seminerler düzenleniyor.
 
Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerlerde İlçe Müftü Vekili Mikayil Tayşan,  “Umrenin Fazileti ile Mescidi Haram ve Mescidi Nebi”  hakkında önemli bilgiler verdi.
 
Müftü Vekili Mikayil Tayşan, “Niyetinizi halis tutunuz. Bu yolculuğun bir seyahat değil bir ibadet olduğunu hiç aklınızdan çıkarmayınız. Bu yolculuğun Kâbe’ye olduğundan öteye Kâbe’nin Rabbine olduğu şuuruyla yola çıkınız. ‘Umreciler ve Hacılar Rahman’ın (Allah’ın) misafirleridir müjdesini ve Allah’ın misafiri olacağınızı düşünerek yola çıkınız. Diğer yol arkadaşlarınızı ve orada gördüğünüz rengi, dili, soyu, ülkesi farklı tüm insanlara da Allah’ın misafirleri nazarıyla bakınız. Kimseyi hor görmeyiniz.” dedi.
 
Son olarak kutsal topraklarda duanın önemine değinen Tayşan, “Dua ibadetin özüdür. Orada yapılan dualar kabul olunur, reddolunmaz. Dualar Arapça ya da Türkçe yapılabilir. Önemli olan dua ederken ne istediğinizin farkında olmanızdır. Allah, kalbinizden geçenleri dahi bilir ve ona göre karşılığını verir. Çünkü O âlimdir, habîrdir ve karşılığını vermeye de kâdirdir. Bu nedenle bol bol dua edin ve bizi de duadan unutmayın.” diyerek sözlerini tamamladı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir