• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
`İnsanlığın tek kurtuluş reçetesi Hz.Muhammed`tir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Hz. Muhammed`in doğumu münsebetiyle değerlendirmelerde bulunan Molla Fahrettin Aslan, insanlığın cahiliye döneminden bile daha karanlık bir dönemden geçtiğini belirterek, sadece Müslümanların değil tüm insanlığın bugün düştükleri durumdan kurtulmalarının tek yolu Hz. Muhammed olduğunu söyledi.
 
Allah’ın Enbiya Suresi 107. Ayeti kerimede “Ey resulüm biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” Şeklinde buyurduğunu hatırlatan Molla Fahrettin Aslan, buradaki âlemlerden kasıt dünyanın içinde olan ya da olmayan her şey olduğunu ifade etti.
 
“Allah Resulü bizler için en güzel bir örnektir”
Günümüz Müslümanlarının en büyük sıkıntısının hala Allah Resulü’nü gereği gibi tanımamak ve O’nu idrak edememek olduğunu değinen Aslan, “Allah Resulü (as)’ı gereği gibi tanıyamıyoruz. Allah  Kur’an-ı Kerim’de ‘Biz muhakkak Allah Resulünü sizler için güzel bir örnek kıldık’ diyor. Dikkat edin Allah (cc)’u bizlere Kur’an-ı Usve-i Hasene (en güzel örmek) olarak göstermemiştir onu hayatına tatbik eden Resulullah’ı bizlere Usve-i Hasene olarak göstermiştir. Çünkü o duyardı, hissederdi ve konuşurdu. Dolayısıyla Allah Resulü (as) bir devlet reisinden tutun bir aile reisine kadar hepimiz için en güzel bir örnektir.” Dedi.
 
“O’nu anlasaydık bugün bu durumda olmazdık”
Yine günümüz insanlığının en büyük problemi olan neslin korunması ve yetiştirilmesinde de Hz. Muhammed’in örnek ve önder olduğunu ifade eden Aslan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Resulullah (as) çocuklarımızı şu üç şey üzerine yetiştirin diyor bunlar; Allah sevgisi, Kur’an sevgisi ve Resul sevgisidir. Bizler bugün çocuklarımızı sadece bu metot ile yetiştirmiş olsaydık.  Gençlerimiz ve çocuklarımız bu buhranları yaşamazdı. Mademki bizim en büyük örneğimiz ve önderimiz Allah Resulü (as)’dır. O zaman tekrar onun sünneti Seniyyesini hayatımızda tatbik etmek durumundayız. Şuna bakacağız; Allah resulü (as) evimize ne kadar hakimdir. Ailevi ilişkilerimizden tutun da akraba ve komşuluk ilişkilerimize kadar O (as)’ın etkisi ne kadardır. Yani tabiri caize Efendimiz (as)’ın sözü bizim evlerimizde ne kadar geçiyor. Bunun muhasebesini yapacağız.”
 
Tevbe Suresi’nin “Sizin sıkıntıya düşmeniz onu çok üzer” mealindeki 128. Ayeti ile konuşmasını desteklendiren Aslan, buradaki sıkıntıdan asıl anlaşılması gerekenin dünyevi sıkıntılar olmadığını günahlara girmek suretiyle yaşanan sıkıntılar olduğunun altını çizerek, “Çünkü O (sav) bizlere çok düşkündür. O bizlerin hidayeti bulmamız için çok hırslıdır. Ve yine biz Müslümanlara karşı çok şefkatli ve merhametlidir. Allah resulünün hayatına baktığımızda bunun örneklerini çokça görebiliriz. O (sav) ehline Müslümanlara, kadınlara ve çocuklara karşı çok merhametliydi. İbadetleri bozan şeyleri anlattığı gibi İslam kardeşliğini bozan şeylerden de Müslümanları sakındırırdı.” Diye konuştu.
 
“Dünya hırsı Müslümanlar arasındaki vahdeti zedelemiştir”
Günümüz Müslümanlarının kendilerine bırakılan iki emanete sahip çıkması gerektiğini anlatan Aslan, “İşte bu açıdan günümüz Müslümanlara baktığımızda Allah Resulü ’nün bu merhametini yediden tesis etmek zorundayız. Aramızdaki sıkıntılara baktığımızda temelde bunlar yatmaktadır. Yine Efendimiz (as) bir hadislerinde “Benden sonra şirke düşmenizden korkmuyorum. Benden sonra Lat ve uzza’ya tapacağınızdan korkmuyorum. Benim tek endişem benden sonra dünya hırsına kapılıp birbirinizi boğazlamanızdan korkuyorum. Bugünkü Müslümanların haline baktığımızda Allah resulünün 1450 yıl önce söylediklerinin mucizevî bir şekilde gerçekleştiğini görüyoruz bugün bir araya gelemeyişimizin en büyük nedeni hırstır. Dünya hırsı bugün Müslümanlar arasındaki vahdeti zedelemiştir. İslam alemine baktığımızda dünyanın yeraltı zenginlikleri açısından en zengin olan yerleri bizim elimizdedir. Petrolü ele aldığımızda dünyanın en büyük rezervleri İslam topraklarında olduğunu görürüz. Ama dünya hırsı ne yazık ki bizleri o kadar birbirimize düşürmüş ki bunlar için birbirimizi boğazlamakta hatta bu noktada kâfirlerle bile işbirliği yapmaktan geri durmuyoruz. Allah resulünün uyarısı da bunadır” diye konuştu.
 
Öte yandan Ailelere de tavsiyelerde bulunan Aslan, “Her gün mutlaka kısa bile olsa aile efradınızla bir sohbet halkası oluşturun ve bir ayet bir hadis üzerinde konuşun” şeklinde konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir