• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Esenler'de 9 bin kişiye bir cami düşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Esenler Müftülüğü tarafından düzenlenen "Aylık Din Görevlileri Toplantısı", Birlik Mahallesi'ndeki Mimar Sinan Camiinin konferans salonunda yapıldı. Toplantıya; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Başkan Danışmanı Abdullah Aksu ve çok sayıda din görevlisi katıldı.  Toplantının açılış konuşmasını yapan Esenler Müftüsü Halil Şekerci, verilen hizmetler hakkında bilgi verdi.

 

9 bin kişiye bir cami düşüyor

Esenler Müftülüğüne bağlı 140 personel çalıştığını belirten Müftü Şekerci, "İlçemizde 45 cami ve 30 Kur’an kursu var. Birlik Mahallesi'ne yapılacak Cumhuriyet tarihinin ikinci taş camisiyle birlikte ilçemizde 3 tane de yapımı devam eden camimiz bulunuyor. Esenler’de 9 bin kişiye 1 cami düşüyor. İstanbul genelinde ise 3 bin kişiye 1 cami düşüyor.  Cami sayımız daha çok olmalı." dedi.

 

Müftülük sitesi yapılıyor

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de 4 yıl önce bir  imam hatip lisesinin olmadığını belirterek, "Şu anda 4 tane imam hatip lisemiz var. Nene Hatun Mahallesi'nde yapımı devam eden dev İmam Hatip Kompleksi'nin birinci etabı bitti. Kemer Mahallesi'nde de bir hayırsever tarafından İmam Hatip Lisesi yapacağız ve Türkiye'nin en iyi İmam Hatip Lisesi olacak. Güneştepe Camii'nin yerine yeni bir cami ve Müftülük Sitesi yapmak için, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz çalışmalarına başlaması için talimat verdim.  Kur'an Kursu, lojman ve konferans salonu ile beraber güzel bir müftülük sitesi olacak." dedi. 

 

Camilerin tüm eksikliklerini ellerinden geldiğince gidermeye çalıştıklarını belirten Göksu, "Camilerimiz için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. 'Huzur ve Umut Şehri' Esenler'de herkes kendine düşen görevi en iyi şekilde yapmalı. Gayretlerinizi ve dualarınızı bekliyoruz." cümleleriyle sözlerini tamamladı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir