• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
Batman'da işaret dili ile hutbe ve din eğitimi uygulaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – İşitme engelliler için Türkiye genelinde başlatılan işaret dili ile hutbe ve din eğitimi uygulaması, Batman’da da uygulamaya sokuluyor.

 

Batman İl Müftülüğü, camilere gelen işitme engellilerin hutbeleri anlamaları ve din eğitimi almaları için işaret dili uygulaması başlatıyor. İl Müftülüğüne bağlı 2 erkek bir bayan görevli personel tarafından bu uygulama hizmete girecek.

 

Müftülük yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, işitme engellilerine yönelik işaret dili ile din eğitimi ve camilerde Cuma günlerinde hutbe çalışmalarının olduğu belirtilerek uygulamanın ise henüz başlamadığı ifade edildi. Bu uygulama için toplamda 3 personelin kurs gördüğü söylendi.

 

Personelin eğitimi tamamlandıktan sonra diyanetin de bir seminerinin olacağı ve seminerin ardından işitme engelliler derneğiyle birlikte mutabakat sağlandıktan sonra merkezi bir camide işaret dili ile hutbe verileceği vurgulandı. Aynı şekilde de bir Kur’an kursunda da işaret dili ile din eğitime yönelik çalışma yürütüleceği kaydedildi.

 

Diğer illerde Cuma günleri işaret dili uygulamasının başlatıldığı ifade edilerek önümüzdeki aylarda bu uygulamanın Batman’da da faaliyete gireceği belirtildi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir