• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Birileri İsrail`i yine sevindirdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- İHH İnsani Yardım Vakfı Partneri Bey-Der Yönetim Kurulu Başkanı Zeki İslamoğlu, İHH’nın  Kilis ofisine yapılan polis baskınıyla ilgili bir basın açıklama yaptı.
 
İslamoğlu açıklamasında, “17 Aralıktan bu yana kime hizmet ettikleri belli olan bazı çevrelerin hükümeti yolsuzluk bahanesiyle düşürme gayretlerini ve insanlık yararına çalışan İHH İnsani yardım Vakfını da terör ile ilişkilendirerek dünya kamuoyunda itibarsızlaştırmak için yapılan bu çirkin ve hukuksuz uygulamaları kınıyor ve bu yapılanların kabul edilemez olduğunu bildiriyoruz.” dedi.
 
Artık mızrak çuvala sığmaz olmuştur
Bu yapılanların asıl gayesinin ne olduğunu ve kimlere hizmet için yapıldığını artık herkesin bildiğini vurgulayan İslamoğlu sözlerini şöyle sürdürüdü: “Artık mızrak çuvala sığmaz olmuştur. Çünkü sözüm ona uluslararası derin devletler hükümeti gözden çıkarmış ve uzun bir süreden beridir hükümeti alaşağı ederek Ortadoğu da söz sahibi olacak güçlü bir ülke olarak Türkiye yi görmek istememektedirler. Dün Mısır’da askeri darbe ile meşru devlet başkanı Mursi’ye yaşatılanlar şimdi ülkemizde Erdoğan ve partisine yapılmak istenmektedir. Ancak belki de mazlumların duası ve Allah’ın yardımıyla bu yapılanlar sonuçsuz kalacak ve yeni bir devrin başlangıcı olacaktır.”
 
İslamoğlu, kurulduğu günden bu yana fakir, yoksul, yardıma muhtaç, yetim kalmış çocuklara ve savaş mağduru mazlumlara hizmet etmekten başka bir gündemi ve çabası olmayan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın uluslararası suç şebekeleri ve işbirlikçileri tarafından terörle ilişkilendirerek yapılan hayır çalışmaları pasifize edilmek ve sekteye uğratılmak istendiğine dikkat çekti.
 
Dost-modern darbe ile hükümeti düşürme gayreti var
İslamoğlu devamla, “İHH Mısır’da, Suriye’de, Gazze’de ve daha birçok ülkede yapılan tüm baskılara rağmen zalim iktidarların zulmü altındaki insanlara gıda, ilaç ve giyim  yardımlarını  götürmeyi başarmışlardır. Bu kutlu görevi ibadet sayarak yerine getirmişlerdir. Birileri İsrail’i yine sevindirmiş, İsrail ve işbirlikçileri tarafından halkın gönlünde taht kurmuş bu uluslararası yardım kuruluşunu terör listesine alarak imajını kirletmek ve çalışmalarını yok etmenin yanı sıra hükümete de ayar verme ve dost- modern darbe ile düşürme gayretini taşımaktadır.” dedi.
 
İslamoğlu, 14 Ocakta Kilis’te İlin Valisinin ve Emniyet müdürünün bilgisi olmadan başka bir ilden operasyonun düğmesine basılmış ve bazı yanlı medya organlarınca yapılan baskını El-Kaide’ye yönelikmiş gibi gösterilerek İHH İnsani Yardım Vakfı’nın hedef gösterildiğini belirtti. İslamoğlu, “Bu operasyonun El-Kaide ile ilişkilendirilerek kamuoyunda terörü destekleyen bir kuruluş olarak İHH lanse edilmek istenmiştir. Malum çevrelerce yapılan bu tarz yayınları tekrar kınıyor. Bu toplumun değerleri ile ötüşmeyen ve kabul edilmeyen bu yaklaşımlardan derhal vazgeçilmesini bekliyoruz.” şeklinde çağrıda bulundu. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir