• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Viranşehir`de Herkes Elektrikten Muzdarip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri yılardır sürüyor. Halk seçim sürecinde bütün adayların vaatlerde bulunduğu halde bu sorunun hala devam ettiğini belirttiler.

 

Viranşehir ilçesinin yüzde 80 dolayındaki arazisi sondaj kuyuları ile sulanmaktadır. Ancak elektrik kesintileri nedeniyle birçok çiftçi ettiği masrafı bile karşılayamamakta ve büyük mağduriyet yaşanmaktadır. Özelikle voltaj düşüklüğü günde onlarca dalgıcın yanmasına neden olmaktadır. Aşırı sıcaklarında etkisi ile araziler daha çok suya ihtiyaç duymasına rağmen elektrik sorunu nedeni ile sondaj kuyularından yeteri kadar yararlanılamamaktadır.

Çiftçiler Tarlalarını Ekemiyor
Viranşehir`in Germen köyünde çiftçilik yapan Bedir Çelik, elektrik sorunu nedeni ile pamuk ekili arazilerde büyük sorun yaşadıklarını belirterek "Günde sabit 4 saat elektrik kesilmektedir. Bunun dışında yaşanan elektrik kesintileri ve voltaj düşüklükleri kuyu dalgıçların yanmasına sebep olmakta ya da kuyu termik atmaktadır. Yanan dalgıçları tamir etmek ayrı dert. Çünkü dalgıç tamiri yapan yerlerde aşırı yoğunluktan dolayı tamir günleri bulmaktadır. Masrafının gelirini katladığı tarımda birçok çiftçi borçlanmakta ve emeğinin karşılığını alamamaktadır. Bazı çiftçiler ise arazisini boş bırakıp çok az bir bölümünü ( suyu yetsin diye ) ekmekdedir." diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Tamir Edilen Eşya 2 Gün Sonra Geri Geliyor
Beyaz eşya tamiratı yapanların çilesi ise bitmek bilmiyor. Beyaz eşya tamiratı yapan Mahmut Acet, "İş yapamaz hale geldik. Tamir ettiğimiz veya parçasını değiştirdiğimiz ürün 2 gün sonra arıza vermekte ve mal sahibi ile tartışmak durumunda kalıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. " dedi.

Görüşüne başvurduğumuz bir başka beyaz eşya tamircisi olan Hasan Dolaş ise ; "Dükkân arızalı malzemeler ile dolu olmasına rağmen iş yapamıyoruz. Yaptığımız zamanda mal sahibi ile karşı karşıya geliyoruz. Arızası olan birçok müşteriyi arızasını yapmadan geri gönderiyoruz. Bu sorun yıllardır sürmesine rağmen çözülmedi. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir." dedi.

İnsanlar İçecek Soğuk Su Bulamıyor
Aşırı sıcakları sürdüğü ve insanların oruçlu olduğu bu günlerde elektriklerin kesilmesi ve voltaj düşüklünden dolayı klimaların çalışmaması nedeni ile hem esnaflar ve hem de vatandaşlar büyük sıkıntı çekmektedir. Derin dondurucularda saklanması gereken birçok ürünü, sağlıklı muhafaza etmek başlı başına bir sorun. İftar vakitlerinde soğuk bir su bulmak bile dert. Teravih namazlarında insanlar ya camiye gelmemekte veya gelenler cami içerisinde yer olmasına rağmen cami havlularında namazlarını kılmaktadır.

 

Vatandaşlar bu sorunun haledilmesi umuduyla sabırla beklemektedir.

Sabri Acet-İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir