• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası Faaliyet Raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL-Bingöl de yaptığı hayırlı hizmetleriyle tanınan Merhamet Eli Gıda Bankası 2013 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.
 
Merhamet Eli Gıda Bankası olarak kurulduğu günden bugüne kadar kendilerine Hz. Peygamberin,  “ Kim bir mal bırakırsa onun varislerinindir. Kimde bir yetim bir öksüz ve bir dul bırakırsa bu da benim zimmetimdir.’’ Hadisini hatırlatan, Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç, kendilerinin de bu hadis kapsamında amel etmeye çalıştıklarını belirti.
 
"2013 yılında 4 bin 295 aileye 150 bin TL değerinde yardımda bulunduk’’
Yolda kalmış sıkıntıya düşmüş ve kendi zaruri ihtiyaçlarına cevap verememiş insanlara bir nebze de olsa katkı vermeye çalıştıklarını sözlerine ekleyen Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Tamaç, ‘’2013 yılı içinde Merhamet Eli Gıda Bankası olarak, bin 600 aileye, 2’şer kilo kırmızı et yardımı yaptık. 900 ailemize de beyaz et yardımını yaparken, toplam da 2 bin 500 aileye yardımında bulunduk.150 öğrencimize 2013-2014 öğrenim yılında kırtasiye malzemesi yardımını yaptık.300 ailemize de aracı usulü ile çeşitli şekilde giyim yardımında bulunduk. Yine bin 227 ailemize çeşitli zamanlarda gıda yardımında bulunduk. Ayrıca 118 aileye de 25 bin TL nakit olarak yardım ettik.  Toplamda 2013 yılı içinde 4 bin 295 aileye yardımlarımızı ulaştırdık. Yani 150 bin TL değerinde yardımda bulunduk” diyerek yaptıkları yardımlar hakkında bilgi verdi.
 
"Bingöl halkının verdiği desteklerle yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’
Yapılan yardımların Bingöl halkının derneklerine verdiği destek ve yardımın etkisiyle olduğunu ifade eden Tamaç, ‘’ Bizler bu konuda destek olan, yardımda bulunan, çalışmalarıyla, malıyla, canıyla ve imkânlarını seferber edip ve türlü yardımda bulunan tüm kardeşlere teşekkür ediyoruz.’’ Dedi.
 
"Çalışmalarımız şeffaftır’’
Tamaç daha sonra şöyle devam etti: ‘’Bizler bir dernek ve bir kurumuz, imkânlarımız sınırlıdır. Bize destek olmak istiyorsanız,  çalışmalarımız şeffaftır. Mesela bir insan bize 5 killo pirinç getirirse, 5 ay sonra gelirse ve pirincin hangi fakire ve nereye verildiğini görebilecek şekilde listelerimizde ve faturalarımızda her şey kayıtlıdır.’’
 
"Kardeş aile projemiz var’’
Tamaç, hayırsever halka da seslenerek,‘’ Merhamet Eli olarak bir çalışma başlattık. Sizlerde bizlere destek olun. Bazı projelerimiz var. Kardeş aile projemiz var. Yani istiyoruz ki her muhtaca, bir varlıklı aile, kardeş aile olsun. Her ay kardeş muhtaç aileye ne veriyorsa kendisi karar versin. Onlarla her nevi ilgilensin, derdiyle kederiyle ortak olmasını istiyoruz.  İkinci projemiz ise; bizlere başvuran binlerce aile var. İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirdiğimize dair yaptığımız tespitler neticesinde biz de adresi olan muhtaç ailelerimize yapacağınız yardımları yerinde görme imkânını sağlıyoruz. Yaptığınız yardımları, gelip bizatihi takip ederek yerinde nasıl verildiğini görebilirsiniz. vereceğiniz yardımın büyüğü ve küçüğü olmaz. Kimin gücü neye yetiyorsa bu nokta da bize yardımcı olsun.’’  ifadelerine yer verdi. (Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir