• DOLAR 32.429
  • EURO 34.477
  • ALTIN 2488.966
  • ...
Mudanya sahili  15 yıl aradan sonra kullanıma açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA –1999 yılında İmralı Adası ile irtibatın sağlanması amacıyla sahil bandı üzerine kurulan askeriyeye ait irtibat noktaları, iskele üzerine yapılan yeni binaya taşınınca, eski binalar ile demir parmaklıklar kaldırılıyor.

 

Prefabrik bina ve demir bariyerlerin söküm çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 15 yıl aradan sonra Mudanya sahil bandının kesintisiz olarak halka açılacağını söyledi.

 

Bürokratik süreç nedeniyle uygulaması zaman alan Mudanya Sahil Projesi’nde en önemli engel kaldırılıyor. Mudanya Belediyesi önünde bulunan ve 1999 yılında İmralı Adası ile irtibatın sağlanması için sahil bandı yürüyüş yolu üzerine kurulan askeriyeye ait irtibat noktalarının kaldırılması için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Arama noktası ve irtibat noktası olarak kullanılan iki bina, iskele üzerine yeni yaptırılan tek katlı prefabrik binaya taşınırken, yaya yolu üzerinde bulunan eski binalar ise kaldırıldı. Binaları çevreleyen demir tel örgülerin söküm çalışmaları da sürüyor. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak çalışmalarla sahil bandı üzerindeki yaya yolu 15 yıl aradan sonra yeniden yayalara açılmış olacak.

 

Sahil boydan boya gezilebilecek 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile birlikte, devam eden söküm çalışmalarını inceledi. İmralı Adası ile bağlantının sağlanması amacıyla 15 yıl önce sahil bandı üzerindeki yaya yolunun demir parmaklıklarla kapatılarak askeriyeye ait arama ve irtibat noktalarının kurulduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Bu iki noktayı tamamen iskele üzerine yaptığımız tek katlı prefabrik binaya taşıdık. Böylelikle yıllardır yaya yolunu işgal eden binalar boşa çıktı ve onların söküm işlemleri hızla devam ediyor. Mudanya Belediyesi işbirliğiyle yaptığımız çalışmalar tamamlandığında birkaç gün içinde artık sahil boydan boya gezilebilir bir hale gelecek. Mudanya sahillerine ayrı bir değer katacak olan bu çalışmanın şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Psikolojik etki yapıyordu

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de yaya yolunda bulunan eski binaların yaya geçişini engellemesinin ötesinde, vatandaşlar üzerinde psikolojik olarak olumsuz etki oluşturduğunu  söyledi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir