• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
AGD'den  İHH operasyonuna sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Anadolu Gençlik Muş Şubesi (AGD) , dün Terörle Mücadele Ekibi olduğunu söyleyen emniyet mensupları tarafından İHH Kilis ofisine yapılan operasyona yazılı bir basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) şubesi  tarafından yapılan basın açıklamasında, İHH Vakfının Suriye halkına yardımlarının koordine edildiği Kilis Ofisine yapılan baskının hukuksuz olduğu belirtildi.

 

Yapılan yazılı Basın açıklamasında; "İHH personeli olup Kilis ofisinde çalışan bir kişi ile ilgili olarak yapıldığı söylenen operasyon, her ne hikmetse kişinin evine değil de İHH ofisine yapılmış,  ve İHH’nın bilgisayarlarına el konulmuştur.  İHH ofisinde ve aynı yerde bulunan Katar Kızılay’ına ait olan mekanlarda yapılan usulsüz aramalarda personel dışarı çıkartılarak hiçbir personelin üçüncü bir gözün görmediği, şahit olmadığı şekilde aramalar yapılmıştır.  İHH’ya ve Katar Kızılay’ına ait olan bilgisayarlara hukuksuzca el konulmuştur. Avukatlar  tarafından yapılan itirazlara rağmen usuli işlemler gerçekleşmemiştir'' denildi. 

 

Açıklamada;   Bu operasyonun uygulanma şekli çok net bir şekilde göstermektedir ki uzun süredir İHH’yı El Kaide ile irtibatlandırma çabası bu aşamaya kadar ulaşmıştır. Tüm planlamalara rağmen İHH ya direkt suç atamayanlar, bir İHH personelini hedef alarak ve bu personelin üzerinden İHH’yı ilişkilendirmeye çalışmaktadır. Buradan ilan ederiz ki ;  İHH Suriye halkına yardım etmekten, mazlumların yanında olmaktan asla vazgeçmeyecektir. '' ifadelerine  yer verildi. 

 

Açkılamanın devamında; "İHH 20 yıllık ve Türkiye halkı ile beraber dünyanın dört bir yanındaki vicdanların yetimlerin kurumudur. Hiçbir örgüte, hiçbir devlete, hiçbir hükümete bağlı değildir. İradesi de idaresi de kendi yönetim kuruluna aittir.  Mavi Marmara’dan sonra İHH, İsrail, Neoconlar, Suriye’ye yardımın kesilmesini isteyenler ve bunların yerel işbirlikçileri tarafından hedef alınmıştır. İHH hakkında bu operasyonla ve bu hukuksuzluklara imza atanlar da bu amaca  hizmet etmektedirler. İsrail dışişleri bakanı Liberman’ın “İHH İsrail için büyük bir tehlikedir” derken esasen bunu net bir şekilde açıklamıştır'' denildi. 

 

Açıklamanın sonunda; "Neye kime nereye hizmet ettiği açık olan bu ahlaksız operasyona karşı her tür hukuk yoluna başvuracağımız gibi yardımlardan hiçbir şekilde geri durmayacağımızı da buradan ilan ediyoruz'' ifadeleri kullanıldı.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir