• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
52 kişiye Girişimcilik Sertifikası verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği’nin gerçekleştirdiği proje ile 52 kişiye Girişimcilik Sertifikası verildi.

 

Törende konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, “Ülkemizin en büyük sorunu işsizliktir. Bunun da en önemli nedeni mesleksizlik. Bu kısır döngüyü aşmamız gerekiyor. Ajansımızın desteği ve DOSİAD’ın ön ayak olması ile gerçekleştirilen ‘Organize Sanayi Yeni Girişimciler Kazanıyor Projesi’ ile 52 kardeşimize KOSGEB desteklerinden yararlanabilmesi için gerekli olan Girişimcilik Sertifikası veriyoruz. DOSİAD, KOSGEB ve Kalkınma Ajansımızın bu proje çerçevesinde bir araya gelmesi birçok kurum ve STK için örnek teşkil etmekte.” ifadelerini kullandı.

 

“Türkiye’nin büyümesi ancak yeni girişimciler ile mümkün”
Türkiye’nin büyümesinin ancak yeni girişimciler ile mümkün olabileceğini söyleyen Vali Kıraç, “Diyarbakır, yeni teşvik uygulaması kapsamında en cazip iller arasında yer alıyor. İlimiz, yerli ve yabancı yatırımcıya diğer illere oranla yüzde 60’lara varan avantajlar sunuyor. 188 hektarlık ek OSB için yoğun talep yaşanmakta. Teşviklerin yanı sıra bölgesel gelişmişlik farkının azaltılmasına yönelik olarak Kalkınma Ajansları sanayicimize hizmet sunmakta. Bugün sertifika alan arkadaşlarımızın büyük düşünmesini istiyoruz. Sertifika almakla yetinmeyin. KOSGEB’den 30 bin TL’lik hibe desteği ile 70 bin TL’lik faizsiz kredi desteğinden yararlanın. Biz de gelip işyerlerinizin açılışına katılalım.” diyerek sertifika alanlara önerilerde bulundu.

 

"Sertifika alanları kendi işyerlerini açmaya çağırıyoruz”
Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç,  dernek olarak her zaman yeni girişimcilerin iş yaşamına katılmasından yana olduklarını söyledi. Özkılıç, “Sertifika alan arkadaşlarımızın KOSGEB desteklerinden de yararlanarak kendi işyerlerini açmaya çağırıyoruz. Cesur olmalarını ve yaşanacak sorunlarından korkmamalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ise, “Günümüzde maddi kaynak girişimcilik için yeterli olamamakta. Paranın yanı sıra bilgi, bilinç ve kendine güven gerekli. Odamızın çabaları sonucunda şuana kadar bin yüz 79 kişiye Girişimcilik Sertifikası verildi. Girişimcilerimizi sonuna kadar destekliyoruz. Her büyük işletmenin mutlaka bir atölye geçmişi bulunuyor. Girişimcilerimiz, cesur olup iş yaşamına katılmalı.” dedi.

 

Ajans Hizmet Binası’nda düzenlenen sertifika dağıtım törenine Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, MÜSİAD Şube Başkanı Şehabettin Aykut ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun katıldı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir