• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
`Medreseye saldırı kabul edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA -  Şanlıurfa İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) yaptığı açıklama ile Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde medreseye yapılan saldırıyı kınadı.

Basın açıklamasını İNHAP Başkanı Sinan Önel okudu. İslami ilimlerin öğretildiği medreseye yapılan bu saldırının asla kabul edilemez olduğunu belirten Önel, bu saldırı medreseye değil, bizatihi bölgenin gelişen İslami yapısına yapıldığını vurguladı.Ö
 
nel, “Yapılan bu saldırı göstermiştir ki, İslam ve insanlık düşmanı olan karanlık yapıların İslami dernek ve partilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, İslam’a ve halkımızın değerlerine karşı olan kin ve nefretlerinden ve Bölgenin İslami değerlerine olan bağlılığını çekememelerinden kaynaklanıyor. Bu olay bize tarihteki Reci ve Ma’une katliamını hatırlatmıştır. Kur’an aşığı olan Müslüman halk olarak bölgede bu saldırıların son bulması için elimizden gelen tüm çabayı göstermeli ve İslami sorumluluğumuzu yerine getirmek için gerekli tepkiyi dile getirmeliyiz.” dedi.
 
Failler bir an önce bulunmalı
Karanlık yapılar tarafından düzenlenen bu saldırıların faillerinin bir an önce bulunmasını isteyen Önel,  “Yaptıkları bu çirkinliğin hesabı sorulmalıdır. Bu saldırganlar deşifre edilmediği müddetçe karanlık ruhlu yapılara cesaret verilmekte ve saldırılarına davetiye çıkarılmaktadır. Tüm STK, İslami ve insani hassasiyete sahip insanları gerekli tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz. İNHAP olarak, bu saldırıları kabul edilemez görüyor ve şiddetle kınıyoruz.” şeklinde konuştu.   (Mehmet Demir - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir