• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Şimşek, iddiaları yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bazı yerel gazetelerde çıkan bazı işadamlarının ihalelerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ağabeyi Selahattin Şimşek’ten aldıkları yardım karşılığında rüşvet olarak “eskort kadın” ayarladıkları iddiaları üzerine yazılı basın açıklaması yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iddiaları yalanladı.

 

Bakan Şimşek yaptığı açıklamada, yarım yamalak haberle çamur atıldığını ifade ederek, “Her şeyden önce yarım yamalak bazı bilgileri, bir takım şeyleri bir araya getirmek suretiyle çamur atılmıştır. Sizin de şahit olduğunuz üzere son zamanlarda ülkede siyasi bazı operasyonlarla bir çamur atma politikası izlenmektedir. Bizim de bunu kabul etmemiz söz konusu olamaz. Sevgili hemşehrilerim benim hiçbir şekilde bir nüfuz kullanmam söz konusu değildir. Biz buraya hizmet için geldik ve kimsenin mevzuata ve hakkaniyete aykırı bir şekilde, bilgimiz dahilinde haksız kazanç elde etmesine asla müsaade etmeyiz. Göreve geldiğim ilk günden bu yana bütün çalışma arkadaşlarıma ‘mezardan babam kalksa gelse ve sizden birşey talep etse asla yapmayın’ demişimdir.” ifadelerini kullandı.

 

Duruşunun açık ve net olduğunu kaydeden Şimşek, “Ağabeyimle ilişkilendirilerek ortaya atılan bu iddialara ilişkin, tapelerde adı geçen şahsa veya firmaya uhdemizdeki birimler nezdinde en ufak bir ayrıcalık, menfaat ya da kolaylık asla ve asla sağlanmamıştır. Ayrıca, araştırmam neticesinde adı geçen şahısların vergi mükellefi dahi olmadığı ortaya çıkmıştır. Bugün itibariyle Bakanlığımın birimlerinin görev alanına giren hususlarda söz konusu şirket ve şahıslara ilişkin mevzuata ve hakkaniyete aykırı iş ve işlem yapılmamıştır. Dolayısıyla da benim bir yakınımın herhangi bir girişimi söz konusu değildir. Başka bir iddia ise Malatya'da ki İl Özel İdaresine bir feribot satılmış bunun tahsili için ağabeyimiz yardımcı olacakmış. Bana verilen bilgiye göre oradaki ödeme de yapılmamıştır.” dedi.

 

Açıklamanın devamında Şimşek, şunları kaydetti: “Eğer, benim herhangi bir akrabam kamu vicdanını zedeleyecek yasadışı bir iş ve eylem yaparsa ilgili makamlar nezdinde tabi ki cezasını görecektir ve görmelidir de. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz, birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek iftiralardan Allah hepimizi korusun, dualarınızı esirgemeyin.”  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir