• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
STK`lar İHH Baskınını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - İHH Kilis bürosuna yapılan baskınlara tepkiler gelmeye devam ediyor. Şanlıurfa’da İnsani Yardım Platformu’na üye STK’lar, yaptıkları basın açıklamasıyla polisin arama kararı göstermeksizin İHH’nın Kilis bürosunu basarak arama yapmasını kınadı.
 
İHH personeli olduğu iddia edilen bir kişi ile ilgili olarak yapıldığı söylenen operasyonun, adresi belli olmasına rağmen adı geçen kişinin evine değil de, İHH ofisine yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Bununla da yetinilmemiş aynı yerde bulunan Katar Kızılay’ına ait olan mekânlarda da usulsüz arama yapılmış ve arama esnasında personel dışarı çıkartılarak hiçbir personelin görmediği kuşku uyandırıcı aramalar yapılarak onların da bilgisayarlarına el konulmuştur.” denildi.
 
Operasyonun, İHH’yı El Kaide ile irtibatlandırma çabası olduğu belirtilen açıklamada, Mavi Marmara’dan sonra İHH’nın; İsrail, Neoconlar, Suriye’ye yardımın kesilmesini isteyenler ve bunların yerel işbirlikçileri tarafından hedef alındığı ifade edildi.
 
Baskını, dünya çapında hizmet veren İHH`yı itibarsızlaştırma operasyonu olarak gördüklerini belirten Şanlıurfa İnsani Yardım Platformuna üye STK’lar, Siyonist Dışişleri Bakanı Liberman’ın “İHH İsrail için büyük bir tehlikedir” demesinden sonra bu tür operasyonların yapılmasının manidar olduğuna dikkat çekildi.   (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir