• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
Tinerciler koca binayı yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa merkez Osmangazi ilçesi Alipaşa Mahallesi’nde, 17 yaşlarında olduğu iddia edilen bir tinerci içine girdiği ahşap binayı yaktıktan sonra olay yerinden kaçtığı iddia edildi.

 

Alipaşa Çocuk Parkı’nın yanındaki ahşap binada meydana gelen yangında ölü ve yaralanma olmazken, yan tarafında bulunan binada da maddi hasar meydana geldi.

 

7 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın 3 saat sonra kontrol altına alınabildi. Olay yerine her ihtimale karşı 112 Acil servis ekipleri sevk edildi.

 

Defalarca yangın tehlikesi geçiren ahşap yapının yıkılmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri, bu konuda Bursa Büyükşehir Belediyesine 4 defa dilekçe verdiklerini, ancak herhangi bir netice almadıklarını söylediler.

 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Alipaşa Mahalle Muhtarı Ali Bodur, söz konusu ahşap binanın yıkılması için birçok kez mahalle halkından imzalı dilekçe toplayıp Osmangazi ve Büyükşehir Belediyesine sunduklarını, ama belediye tarafından herhangi bir adım atılmadığını ifade etti.

 

Binanın hemen yanında ki evde ikamet eden Avukat Nezih Şeker ise, yapının tinerciler tarafından mesken edildiğini her türlü uygunsuz gayri ahlaki işin bu binada yapıldığını söyledi.

 

Birçok kez belediyeye binanın yıkılması için yazılı dilekçe verdiklerini belirten Avukat Şeker, “Bina Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda iken, Büyükşehir Belediyesi bunun sorumluğunu üstlenmiştir. Bizde mahalle sakinleri olarak yangın tehlikesi ve uygunsuz durumlara karşı defalarca dilekçe vermemize rağmen ne var ki, hiç bir önlem alınmamış ve bugün bir tinerci öğlen sıralarında yaktıktan sonra kaçarken de kasten yaktığını söyleyerek bağırmıştır. Bütün bu yangın, atlatılmış olsa dahi yaşanan tehlikelerin ve komşu binada oluşan hasarların sorumlusu hiç bir önlem almayan Büyükşehir Belediyesi ve Mülk sahibi Vakıflar Bölge Müdürlüğü’dür.”dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir