• DOLAR 32.601
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2497.114
  • ...
Bordro yakarak memura verilen zammı protesto ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Türkiye Kamu-Sen  Bingöl Temsilciliği üyeleri Bingöl Saat Kulesi önünde bir araya gelerek memura verilen zammı basın açıklaması ile protesto ettiler.

 

Basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu Sen Bingöl Temsilcisi, Sedat Dursun,2013 yılında gerçekleşen resmi enflasyonun yüzde 7,4 olduğunu belirterek, bu oranın TÜİK'in enflasyon sepetindeki, çoğunun halkın tüketmediği 454 çeşit ürünün ortalama artışını gösterdiğini söyledi.

 

Türkiye Kamu Sen Bingöl Temsilcisi Dursun halkın tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışlarının ise 2013'te gerçekleştiği ilan edilen, resmi enflasyonun kat be kat üzerinde olduğunu sözlerine ekledi.

 

Dursun daha sonra basın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Milletimizin en çok tükettiği 47 temel gıda ürünü baz alındığında fiyat artışı yüzde 10,5’i; 17 temel sağlık hizmetinde ortalama yıllık fiyat artışı yüzde 69’u bulmaktadır. Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış, bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir. Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır. Sebze, meyve el yakmaktadır. Elektriğe fatura oyunlarıyla gizli zam yapılmış, ekmeğimiz bile yüzde11,7 zamlanmıştır.’’

Millete ait değerleri atıp, satıp peşkeş çekenlere dikkat çeken Dursun basın açıklamasının devamında,  ‘’Arazileri, ormanları, madenleri yakıp, yıkıp yok edenler, Milyonlarca vatandaşın hakkını çalıp, çırpıp iç edenler, Çalışmadan zengin olma hevesiyle, memurların alın terini gasp edenler, Mevki, makam ve siyasi çıkarları uğruna kamu görevlilerini masada satanlar, Şu soğuk günlerde evinde battaniyeyle ısınmaya çalışanların, soğuktan donan bebeklerin ahını almışlardır. Milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkını yiyenler, milletin kaynaklarını göz göre göre eşine, dostuna peşkeş çekenler de kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir. Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır.’’ Diye kaydetti.

 

Eylem, maaş bordrolarının yakılmasının ardından sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir