• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Konya'da sosyal medya ve bilinç konulu yarışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Basın-Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürlüğü tarafından ‘Sosyal Medya ve Bilinç’ temalı ‘Afiş ve Kısa Film Yarışması’ düzenlenecek.

 

Sadece Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya sosyal medya ve bilinç konusunun yanı sıra kadına şiddet, çocuğa şiddet ve istismar, gençlik sorunları ve nefret söylemli çalışmalar da başvurabilecek.

 

Afiş ve Kısa Film Yarışması’na ilişkin basın toplantısı düzenleyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, yarışmanın amacı ve detayları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

“Sosyal medyayı aktif kullanıyoruz”
Sosyal medyanın etkinliğini artırması ile iletişimde yeni bir sürece girildiğini söyleyen Rektör Gökbel, “Sermayeye bağlı olan haberdar etme konusunun sosyal medya ile bağımsız bir şekilde temsil edildiğini görüyoruz. Sosyal medyanın içinde yer alan insanlar bir şekilde kendilerini ifade etme imkânı bulabildikleri için bu mecrayı kullanıyorlar. Selçuk Üniversitesi olarak biz de yaptığımız etkinliklerden insanların anında haberdar olabilmeleri için bu mecrayı aktif kullanıyoruz.Ş

 

u anki durum aslında insanların bir şekilde sosyal medya aracılığıyla kendilerine bir kanal açmış olmalarıdır. Bu kanalın fırsatları olduğu gibi öte yandan insanlara birtakım sorunlar da çıkardığını görüyoruz. Bu sorunların gün yüzüne çıkmaya başladığı günümüzde bu konunun ele alınması son derece yerinde bir karardır. Öğrencilerimizin de katılımlarıyla güzel sonuçların ortaya çıkarılacağını düşünüyor ve bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Pilot uygulama Selçuk Üniversitesi’nde
Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin konuyla ilgili ortaya koyacakları eserleri merakla beklediklerini söyleyen Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ise, “Sosyal medya ve bilinç konusuyla yapılacak olan bu afiş ve kısa film çalışmasının kadın, çocuk, gençlik ve nefret söylemi gibi alt başlıkları da var. Biz genel müdürlük olarak bu konularda daha önce de çalışmalarda bulunduk ve iyi sonuçlara ulaştık. Üniversite öğrencileriyle yürüttüğümüz bu çalışmanın sonucunda da ortaya iyi eserler çıkacağını düşünüyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın hazırladıkları eserlerden 2 tanesini ülke çapında yayınlayacağımız kamu spotlarında kullanacağız. Yarışmaya sadece Selçuk Üniversitesi öğrencileri katılabilecek. Biz bu çalışmaya pilot uygulama olarak burayı belirledik ve ilerleyen zamanlarda tüm Türkiye’de yapmayı planlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

Açıklamaların ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Basın-Yayın Enformasyon Müdürü Murat Karakaya afiş ve kısa film yarışmasının protokolünü imzaladı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir