• DOLAR 32.504
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2486.292
  • ...
SON DAKİKA
Memurlardan kumpaslı eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Türkiye Kamu-Sen Mersin Şubesi’ne bağlı bir grup Hastane Caddesi üzerinde bulunan Deftardarlık önünde bir araya gelerek, hükümetin yapmış olduğu son zamları protesto etmek amacı ile önce dört emekli memuru kumpasa sokup daha sonra yanlarında getirdikleri maaş bordrosunu yaktı.

 

Grup adına basın açıklamasını  Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Başkanı Hüseyin Ateş okudu. Ateş,Kamu görevlilerinin bugün, Ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri acı gerçekle yüz yüze kaldıklarını söyledi.

 

İktidarın ve malum konfederasyonun iş birliği ile memurların 123 TL, emeklilerin ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklarına dikkat çeken Ateş şunları kaydetti: “Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kâbusa dönüşmüştür.AKP Hükümeti, hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir.”

 

Daha sonra bazı memurlar yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yakarak yapılan zamma tepki gösterdiler. Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir